Acasa | Articolul tau | Amintiri din copilaria fiului meu: Ma gandesc cu dragoste la momentele cand ne uitam la Olimpiada si strigam in fata televizorului la...
Dupa 30 de ani de casnicie / Foto: Reuters
- Vezi aici articolul care a generat un asemenea comentariu-reactie
Iubirea parinteasca trebuie sa-i dea copilului libertatea de a se dezvolta frumos, sa-i dea incredere in el, sa se descopere pe sine si sa descopere prin trairi proprii lumea chiar si atunci cand greseste. Este greu de inteles de catre multi dintre cititorii/cititoarele din Romania ca a-ti spala singur sosetele nu reprezinta un act nedemn pentru un barbat sau a gati nu e umilitor, ca a-ti ajuta in gospodarie sotia este normal, ca la fel de normal e sa-ti imbratisezi familia zilnic cand vii de la serviciu. Sunt atat de multe lucruri minunate care pot fi descoperite si dupa 30 de ani de casatorie alaturi de sot, alaturi de copil, alaturi de cei dragi.
Ca mama cred ca cea mai mare realizare este cand iti vezi copilul ca a devenit un om integru, ca si-a format o familie frumoasa, ca are si el copii si traieste ceea ce ai trait si tu cand l-ai adus pe lume, ca e fericit cand e in preajma copilului, ca e fericit cu familia sa.
Faptul ca vine un moment cand copilul devine independent de parinte nu inseamna ca acesta renunta la parinti sau ca ii iubeste mai putin. Si copilul ajuns la maturitate are acelasi drept ca si parintele sa-si traiasca propria viata. Si este foarte adevarat ca daca a crescut intr-o familie in care toate responsabilitatile i-au fost preluate de mama, atunci va fi extrem de dificil sa aprecieze ce face sotia pentru el, iar atunci pot interveni nemultumirile, certurile, despartirea.
Eu ma gandesc mereu cu dragoste la momentele in care stateam cu baiatul meu la discutii ore intregi ascultand muzica sau cand ne uitam la un film si-l comentam, cand ne uitam la Olimpiada si strigam la concurenti in fata televizorului sa depaseasca un record, cand radeam de cate o gluma, de zilele in care imi dadea telefon invitandu-ma sa ies cu el in oras ca sa petrecem impreuna, desi inca locuia cu mine. Nu poti sa uiti ca parinte privirea mandra si caldura din glasul copilului tau cand te prezinta prietenilor “Ea este mama mea.” Toate aceste lucruri nu ti le poate lua nimeni, sunt numai ale tale. Si pentru tot ce ti-a daruit copilul trebuie sa-i daruiesti si tu iubindu-l cel mai de pret dar acela de a-l lasa liber, sa-l lasi sa-si traiasca viata lui si nu a ta.
Gandesc asa poate deoarece am crescut intr-o familie in care respirai dragostea de cand intrai in apartament si in familia sotului am simtit acelasi lucru. In afara de parintii mei, am fost impresionata de soacra mea, de felul cum l-a crescut pe sotul meu, de intelepciunea de a-l lasa sa-si croiasca singur drumul in viata, de dragostea pe care mi-a aratat-o mie ca nora. Pot spune ca soacra mea mi-a fost modelul imediat dupa parintii mei.
Iar acum, dupa 30 de ani si eu si sotul meu suntem la fel de indragostiti unul de altul. Avem timp mereu unul pentru altul, pentru a discuta, pentru a asculta muzica rock, pentru a ne vizita prietenii, pentru un film, pentru un concert la opera, pentru a iesi cu bicicleta, pentru a ne invita parintii la noi, pentru a-i vizita, pentru a ne face mici cadouri din cand in cand, pentru a ne saruta, pentru a mai cumpara o floare pentru balcon, pentru a fi fericiti.
Copilul nu mai este un copil, iar distanta care ne desparte de el nu inseamna nimic. El este in sufletul nostru mereu chiar si atunci cand nu vorbim.
Nota redactiei: Comentariul a fost postat la articolul “Sfatul unui barbat: Uitati-va mai intai la ce mame i-au crescut pe barbatii pe care ii vreti langa voi”
Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a modera materialele primite si de a le publica sub aceasta rezerva.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a alege, de a edita si de a transforma o parte dintre comentariile postate de cititori (ca raspuns la articolele de pe site) in materiale de sine statatoare.