Acasa | Articolul tau | Cu copilul la birou, cu laptopul in poseta si cu treningul in portbagaj? O discutie deschisa cu cititorii despre cum te descurci, ca...

Cu copilul la birou, cu laptopul in poseta si cu treningul in portbagaj? O discutie deschisa cu cititorii despre cum te descurci, ca femeie, cu cele doua joburi. Prima sedinta de redactie in direct

 SHARE  

Adaugat in 2 februarie 2010

Cu copilul la birou, cu laptopul in poseta si cu treningul in portbagaj? O discutie deschisa cu cititorii despre cum te descurci, ca femeie, cu cele doua joburi. Prima sedinta de redactie in direct

Cristina Turnagiu Dragna / Foto: SmartWoman

Sedinta de redactie s-a incheiat. Invitatii au raspuns intrebarilor voastre.

S-a intamplat pentru intaia oara in Romania ca o sedinta de redactie sa fie transmisa online. Si a fost prima data cand un scaun a fost rezervat cititorilor/cititoarelor, intr-o discutie deschisa despre statutul si imaginea femeii la noi in tara. Au fost in direct cu cititorii redactia SmartWoman.ro si  realizatorii rubricilor speciale.

Redactia: Cristina Turnagiu Dragna, Vlad Mixich, Gabriela Garjoaba, Raluca Pantazi, Magda Barascu, Cosmin Navadaru, Raluca Ichim.

Scaunul gol: rezervat cititorilor! Te asteptam aici, la urmatoarea sedinta de redactie, saptamana viitoare. Spune-ne acum ce astepti de la site-ul SmartWoman.ro si de la echipa sa.

Cristina Turnagiu Dragna conduce redactia SmartWoman.ro. Din 1996, a fost implicata in punerea pe picioare a mai multor reviste,  branduri si proiecte. Face parte din doua grupuri de creativi (OCB- out-sourcing creative brains), in zona de creatie publicitara si de eveniment.

Activitati: jurnalism, PR, consultanta de imagine si brand-architecture.

Realizatorii rubricilor speciale
Elena Miron, Virtual Style.ro:  Cabina de proba
Irina Reisler, realizatoare TV: rubrica Slim Smart by Irina Reisler
Nadia Tataru, director Itsy Bitsy: rubrica Meditatii pentru Parinti
Roland Kunst, arhitect, asistent universitar la Institutul de arhitectura Ion Mincu, si Daniel Petrescu, Spazio Studio: rubrica  Design
Mihnea Predeteanu - specialist in comunicare SMA PR

De ce o sedinta online?

Despre „Femei” trebuie sa povestim intre cei o mie de pereti transparenti ai Romaniei destepte. Asteptam marturii, imaginile si povestiri despre generatia feminina, asa cum o percepe fiecare. Nu despre un caz izolat, ci despre o generatie, asa cum se profileaza ea in mintea/sufletul nostru.

Intr-un articol de acum doi ani, colegul nostru, Vlad Mixich, ne facea o invitatie la o astfel de analiza: Vezi aici textul

Veti fi de acord sau nu cu el, va invitam sa dezbatem.

Teme

Care sunt dificultatile cu care se confrunta in prezent o generatie sau alta? Sunt multe dintre femei ignorate? Sunt indeajuns pretuite? Sunt ele plasa de siguranta sau inelul prin care fug sirenele?

Despre Ea

Cand spui "Femeie", la cine te gandesti, in primul rand? La mama? La bunica? La sora, la iubita, la fosta?
Cum o descrii, in cateva cuvinte?

Cum ai dori s-o vezi, in emisiunile, site-urile, publicatiile dedicate? Ce si-ar dori sa citeasca Ea, pentru a se regasi in acele randuri?

Ideile  sedintei de redactie din 03.02:

SmartStory va fi povestea principala a zilei. Vor fi in prim-plan femei destepte, femei care imbina cu eleganta cariera, grija pentru familie si atentia pentru propria sa persoana. Am ales ca prim SmartStory femeile de la BXL.
Exista colaboratori care vor scrie in mod frecvent in  rubrici "gazda", insa orice redactor sau colaborator poate contribui la oricare dintre categoriile site-ului.
Urmeaza sa fie dezvoltate o multime de alte rubrici. Unele dintre ele "pastorite" de nume grele.
In Familie am ales subiectul Luna de miere - altfel. El va fi continuat cu povesti ale cititoarelor.
Contam foarte tare pe feedback-ul din partea cititorilor, povestile prezentate pot fi continuate de cititori, duse mai departe spre zone pe care le vom dezvolta ulterior.
O sa existe campanii ulterioare targetate catre femei si problemele lor.
Raluca Ichim se va ocupa de rubrica de Travel si Gourmet.
Vor exista 2 videoconferinte de doua ori pe saptamana in rubrica meditatii pentru parinti/ Itsy Bitsy
Este nevoie de meditatii pentru toate grupele de copii.
SmartWoman urmeaza sa fie un profil al unei femei cu bunele si rele ei. O femeie smart intelege povesti subtile.

AntiPisi este un jurnal ironic asupra a tot ceea ce este vulgaritate, show-off.

Sfiosul si Morocanosul sunt barbatii nostri de zi cu zi, barbatul din viata noastra. Le cerem parerea acestor baieti despre diferite subiecte. Azi Valentine's Day.

Fotografia poveste va contine fotografii obisnuite care contin povesti deosebite. Scriitura site-ului va fi la granita scriiturii de revista si scriitura blog-urilor. Directa, curata, creativa, smart.

Acest SmartWoman este de gasit in fiecare femeie, trebuie sa descoperi Smartwoman-ul din tine.Autor:
 


 SHARE :  Trimite pe mail
siterubricifemeismartIntalniri online CITESTE MAI MULTE DESPRE

13101 citiri

191 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.