ARTICOLE RECENTE Gourmet
pagina precedenta |
du-te la pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
| pagina urmatoare
Drumul multor bucureşteni înfometaţi, în special când se crapă de ziuă, duc spre o shaormerie.
6 COMENTARII
Iau în fiecare săptămână de la piaţă 2-3 avocado care-şi aduc
contribuţia la micul dejun într-un fel sau altul şi, mai recent, în
deserturi.
2 COMENTARII
Supele sunt pentru mine un lucru necesar în meniul zilelor de iarnă.
0 COMENTARII
Mi-a luat mult să găsesc formula asta magică de pancakes pentru că majoritatea rețetelor nu îți oferă ce promit.
58 COMENTARII
Pentru când vă ia pofta de dulce dar nu vreţi să faceţi un exces prea
mare, am o reţetă care stătea de mult ascunsă în arhive dar ce merită să
o lipiţi pe frigider să o faceţi cât mai des.
0 COMENTARII
Iata o reţetă de care eu personal nu mă pot satură – pui suculent,
aghinare rumenite, un sos uşor şi cremos, totul stropit cu vin şi plouat
cu pătrunjel.
0 COMENTARII
Cidrul de mai jos l-am făcut luna trecută, dar cu atâtea reţete ce
aşteptau lumina zilei, a fost neglijat pentru zile mai reci de iarnă,
când ar fi fost mai potrivit.
2 COMENTARII
În realitate nu știu dacă există numele ăsta, dar mi se pare foarte
potrivit pentru aceste cookies cu ciocolată și pudră de migdale.
0 COMENTARII
Am citit acum ceva timp o ştire cum că în viitorul apropiat ciocolata va
deveni un produs de lux pentru că ţara de unde provin boabele de cacao,
Coasta de Fildeş, e lovită de conflicte şi război, neştiindu-se dacă va
putea să acopere globului.
4 COMENTARII
Sfecla roşie e o legumă pe care o folosesc din ce în ce mai des în
bucătărie în ultimul timp, deşi până acum doi-trei ani nici nu făcea
parte mai deloc din meniul meu zilnic.
5 COMENTARII
Nu ştiu cum e la voi în weekend-uri, dar eu încerc să mi le petrec cât mai mult afară din casă.
0 COMENTARII
Când vă întrebaţi ce să mâncaţi la prânz sau la cină şi nu aveţi chef să
staţi prea mult în bucătărie, quesadillas acestea sunt soluţia
perfectă.
12 COMENTARII
Deşi aveam în “caietul de reţete” de mult clătitele acestea, zilele
trecute am decis să le fac numai ca să realizez că nu am cum să respect
reţeta originală ad litteram.
0 COMENTARII
Dacă aţi fost prin Grecia sau printr-un restaurant cu specialităţi
elene, probabil aţi văzut că au şi ei ceva asemănător cu ardeii noştri
umpluţi.
3 COMENTARII
Nu ştiu de ce nu am tot amânat să fac până acum. Văzusem
diferite variaţii de biscotti şi reţeta în sine părea destul de simplă
dar m-am tot luat cu diferite reţete de dulciuri.
2 COMENTARII
Am găsit acum câteva săptămâni prin zonă o brutărie genială cu bucătărie
“la vedere” ce coc în fiecare zi vreo 10 sortimente de pâine.
0 COMENTARII
Această tartă e un fel de cheesecake, dar mai uşoară pentru că nu are blatul de biscuiţi
cu unt şi mai delicată, cu un gust discret de miere şi lămâie.
2 COMENTARII
Prima mea întâlnire cu mâncarea tailandeză a fost acum câteva luni, când
o colegă mi-a povestit despre un mic restaurant cu take-away chiar pe
lângă blocul meu.
8 COMENTARII
Nu ştiu cum vi se schimbă regimul în timpul toamnei, dar ştiu că eu
pornesc mai des cuptorul şi vreau cât mai multă mâncare caldă. E şi mai
plăcută când vii de afară plouat şi zgribulit şi vrei să te încălzeşti
cu ceva mai mult decât un ceai.
36 COMENTARII
Un lucru care-mi place la oraşele din Vest şi pe care la noi nu-l prea
găseşti este amestecul de culturi şi naţionalităţi din care rezultă un
peisaj foarte interesant pentru un gurmand.
6 COMENTARII
E ceva ce am făcut în trecut la preselecţia Master Chef (atunci cu
ananas şi kumquats confiat; mare dezamăgire emisiunea btw) şi am zis să
repet zilele astea, că tot erau mango suculenţi şi dulci în piaţă.
0 COMENTARII
Nu ştiu cum se întâmplă dar pe oriunde umblu, ajung cumva la ciocolată.
In magazin mă trezesc la rafturile cu ciocolată încercând să mă decid
asupra uneia sau mai multe.
0 COMENTARII
Nu ştiu de la ce mi se trage, dar de vreo 2 săptămâni încoace, am o mare
poftă pentru burgeri. Am început cu burgerii din vinete şi feta.
8 COMENTARII
Nu am mai făcut de mult un tort care să nu fie cheesecake pentru vreo
aniversare, din principalul motiv că nu are cine să-l mănânce. De 2-3
porţii trebuie să scap, dar pe restul ar trebui să le mănânc zilnic,
lucru pe care nu îl prea fac (desertul zilnic adică).
10 COMENTARII
Am început blogul cu multe lucruri de învăţat şi multe ingrediente pe
care le refuzam categoric. Şi de un an şi ceva încoace, aţi fost
alături de mine în timp ce tot am testat şi gustat.
0 COMENTARII
pagina precedenta |
du-te la pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
| pagina urmatoare