Salata de conopida cu maioneza / Foto: cevabun.ro
Portii: 8
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
1 conopida medie
4 linguri de maioneza
1 lingura zeama de lamaie
1 catel de usturoi (optional)
sare
piper
Preparare:
1. Puneti la fiert o oala cu apa si putina sare.
2. Desfaceti conopida buchetele.
3. Puneti conopida la fiert pana se patrunde bine.
4. Scoateti conopida si lasati-o la scurs pana se raceste.
5. Tocati din furculita sau pasati conopida. Scurgeti-o de excesul de apa.
6. Amestecati conopida cu maioneza, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
7. Optional, numai daca doriti un gust mai puternic, puteti razui fin un catel de usturoi si sa-l adaugati in salata.
Salata de conopida cu maioneza se serveste tartinata pe felii de paine prajita.
Sfat: Pentru o varianta light, amestecati conopida pasata cu iaurt, sare si piper.