Tort sandvis / Foto: cevabun.ro
Portii: 12
Timp de preparare: 1 ora (+12 de ore la rece)
Ingrediente:
24 felii de paine toast (alba) fara coaja
60 g unt tartinabil
400 g pate de ficat
2 linguri de mustar
200 ml smantana dulce pentru gatit (batuta cu mixerul)
4 castraveti murati (mari)
150 g sunca presata
250 g crema de branza (ex. Philadelphia etc)
500 g maioneza
sare si piper
pentru decor: cateva frunze de salata verde, ridichi, rosii cherry, masline, castravete, cascaval afumat, sunca etc
Preparare:
1. Pregatiti pastele pentru tartinat:
A) Amestecati intr-un vas pateul de ficat, mustarul, smantana dulce batuta si castravetii murati tocati marunt. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
B) Tocati cubulete sunca si amestecati-o cu crema de branza intr-un alt vas.
2. Pregatiti un platou de servire intins. Puneti o folie de aluminiu la baza, suficient de mare pentru a acoperi la sfarsit tot tortul.
3. Asezati primul strat de felii de paine - 6 felii formand un dreptunghi (vezi foto).
4. Ungeti primul strat cu jumatate din cantitatea de unt. Adaugati jumatate din pasta de ficat si nivelati cu un cutit.
5. Adaugati urmatorul strat de 6 felii de paine si repetati ambele operatiuni de mai sus (ungeti cu restul de unt si pasta de ficat).
6. Adaugati al treilea strat de 6 felii de paine. Adaugati pasta de branza cu sunca si nivelati.
7. Asezati ultimul strat de paine.
8. "Glazurati" tortul cu maioneza. Acoperiti tortul cu folie astfel incat sa atingeti cat mai putin maioneza si bagati-l la rece pentru 12 ore (peste noapte).
9. A doua zi decorati tortul cu frunze de salata tocate marunt, ridichi, felii rulate de sunca si cascaval sau cubulete, castraveti etc.
Tortul sandvis se serveste feliat, ca gustare sau garnitura.
[gallery link="file"]