Carpaccio de somon / Foto: alison-trials.blogspot.com
Ingrediente:
- cca 75-90 grame somon feliat pentru carpaccio (daca nu, il putem felia chiar noi subtire, cu un cutit bun, dintr-o bucata de somon supus congelarii cca 1-2 ore, ca sa ne faca felierea cat mai usoara),
- sucul de la 1 lime (lamiie mica verde)
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de mustar de Dijon
- 1/2 lingurita de miere
- 1 buchetel mic de marar
- 1 lingura de capere, clatite bine in prealabil de saramura in care stau
- sare, piper proaspat rasnit
Plasam feliile de somon pe un platou uns cu putin ulei dupa care preparam marinada, prin amestecarea energica a uleiului si mustarului cu mierea, sucul de lime, sarea, piperul si mararul tocat. La sfarsit, adaugam si caperele, dupa care repartizam uniform marinada peste feliile de somon si dam la rece pentru minim 2 ore.
Servim ca aperitiv, simplu sau cu putina paine prajita, precum si putin vin, nu de alta, dar acesta din urma favorizeaza absorbtia acizilor grasi omega 3 din somon, atat de benefici sistemului nostru circulator!