Acasa | Carte si Film | Florin Piersic, prima stea de pe Walk of Fame Bucuresti: "Eu, de fapt, am batut la portile vietii intr-un cinematograf"

Florin Piersic, prima stea de pe Walk of Fame Bucuresti: "Eu, de fapt, am batut la portile vietii intr-un cinematograf"

 SHARE  

Adaugat in 31 ianuarie 2011

Florin Piersic, prima stea de pe Walk of Fame Bucuresti:

Florin Piersic / Foto: SmartWoman.ro

"Eu nu sunt celebru, pentru nu sunt nici Charlie Chaplin, nici Liz Taylor, nici Richard Burton, nici Stan sau Bran. Aceia sunt celebri. Dupa o prapastie mare, urmez eu. Clar, sunt mitica al Bucurestiului", a declarat emotionat actorul Florin Piersic dupa ce i-a fost inmanata prima stea de pe Walk of Fame Bucuresti.

Luni, 31 ianuarie 2011, a fost inaugurat proiectul cultural "Walk of Fame", ce urmareste promovarea valorilor artistice romanesti. Localizat in Piata Timpului din Centrul Istoric al Capitalei, "Bulevardul celebritatilor" va gazdui stelele actorilor romani consacrati. Prima stea i-a fost dedicata lui Florin Piersic, pentru cei peste 50 de ani de activitate. Alegerea cunoscutului actorul pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizata in urma unui studiu desfasurat pe website-ul www.cinemagia.ro

Walk of Fame Bucuresti / Foto: SmartWoman.ro

In fata unui public format din fani, colegi de breasla (Ileana Stana Ionescu, Maria Dinulescu, Adela Marculescu), oameni de presa si trecatori surprinsi de initiativa, Florin Piersic a declarat: "Nimic in viata asta nu iubesc mai mult decat pe oamenii din jurul meu, decat publicul. Asa cum spunea cineva zilele acestea «pentru Florin Piersic, publicul reprezinta pulsul, oglinda, inima lui». Dumneavoastra m-ati facut, datorita dumneavoastra si datorita celor care se uita acum la televizor sau ma asculta, ma cheama pe mine asa cum ma cheama."

In cadrul ceremoniei, actorul in varsta de 75 de ani a vorbit, printre altele, si despre redeschiderea cinematografului clujean Republica, rebotezat "Florin Piersic", povestind in stilul caracteristic despre lucrurile care il leaga de orasul natal si de cel mai vechi cinematograf al Clujului: "Va rog sa retineti, sunt cele mai frumoase momente ale vietii mele, atat acesta cat si acela (n.r. deschiderea cinematografului Florin Piersic). S-au petrecut unul dupa altul. Cinematograful acela, tin foarte mult la el. […] Mama mea, acum 75 de ani, in ziua de 26 ianuarie, fiind in cinematograful care azi imi poarta numele, vedea filmul Tarzan cu Johnny Weissmuller. […] Ori la un moment dat, in timpul filmului, mama mea i-a spus tatalui meu «Stefane, cred ca nasc». De acolo au plecat la clinica doctorului Stanca unde am venit eu pe lume. Eu, de fapt, am batut la portile vietii intr-un cinematograf. Si iata ca am ajuns ca cinematograful sa se numeasca Florin Piersic. Acum am si steaua aceasta pe care in fiecare zi am sa vin sa o vad."

Proiectul autohton Walk of Fame-ului este realizat de Teatrul Metropolis, alaturi de centrul comercial COCOR si Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti (ATMB). In fiecare luna, pe aleea celebritatilor va fi adaugata cate o stea a unui actor de referinta pentru cinematografia si peisajul teatral romanesc. Urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului vrea sa devina un punct de referinta pentru cultura romana prin gazduirea stelelor ce omagiaza actori romani consacrati.Autor: I. C.
 


 SHARE :  Trimite pe mail

5695 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.