Acasa | Articolul tau | Jocuri pentru cei mari si cei mici: Cu piticul in bucatarie la ora de gastronomie
Experimente in bucatarie / Foto: Marlenaf
De curand a realizat ca ceea ce face ea e "joaca" si cum ea nu mai este "bebe" doreste sa treaca la lucruri practice, reale, astfel incat m-am apucat de cautat "literatura"… Ce s-ar putea face? Va prezint si voua reteta unor "casute magice" pe care le puteti face si voi simplu, rapid pentru orice sezon cu cei mici. Simplu, rapid si ieftin.
Ingrediente:
un pachet de biscuiti obisnuiti
o lamaie
un pachet de zahar pudra
ornamente de zahar (diferite forme, culori, etc. in functie de decor)
optional puteti folosi culoare alimentara sau glazura de ciocolata (eu am folosit pentru casutele mele si ciocolata)
Pasii, foarte simpli...:
Din zaharul pudra si cateva picaturi de lamaie pregatiti o glazura normala de zahar. Luati un biscuit si aplicati pe laturile cele mai lungi dungi de glazura. Luati alti 2 biscuiti si creati o casuta. Aplicati o a treia linie de glazura astfel incat sa fixati casuta. Procedati astfel cu celelalte casute, in functie de fantezia dumnevoastra sau a copilului. A mea a dorit doar 7 pentru a creea un sat indian; nu intrebati de ce 7, mister si pentru mine.
Dupa ce casutele au fost fixate, cu glazura ramasa (sau o alta) vopsiti acoperisul: ca o ninsoare, ploaie etc. Aplicati cat glazura este inca moale micile modele de zahar: bombonele, flori glazurate, bilute, figurine, etc. orice doriti. Jucati-va cu cel mic si veti descoperi cat de creativ poate fi. Distractie garantata.
Experimente in bucatarie / Foto: marlenaf
As dori sa mai propun un “joc” pentru mari si mici (eu l-am facut doar cu cei mari dar daca aveti un copil ceva mai maricel sunt ferm convinsa ca va fi incantat de idee).
Materiale:
4 coli de hartie A4
o rola de scotch din acela maroniu lat (mare)
8 paie de suc (nu conteaza culoarea)
o punga mica de platic (nu are relevanta modelul)
un tub de lipici pentru hartie
o foarfeca pentru hartie
un ou crud
Cu acestea trebuie sa construiti "un dispozitiv" astfel incat in momentul in care aruncati "dispozitivul" de la aproximativ 10m (etajul 2), oul sa ramana intact. Personal, l-am testat cu trei grupe a cate 4 adulti fiecare grupa.
Timp de lucru 10 minute. E un fel de competitie: cine este capabil sa creeze un sistem viabil astfel incat oul sa nu se sparga. Probabil ca timpul de lucru se poate ajusta in functie de pregatirea fiecaruia. Oricum, distractia va fi pe masura si pentru mari si pentru mici si pentru "creatori" si pentru "tester” (asta daca "creatorul" nu vrea sa fie si "tester").
Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica “Articolul tau”.
Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a modera materialele primite si de a le publica sub aceasta rezerva.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a alege, de a edita si de a transforma o parte dintre comentariile postate de cititori (ca raspuns la articolele de pe site) in materiale de sine statatoare
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a sterge sau edita mesajele ce contin atacuri la persoana, insulte sau cuvinte licentioase