Acasa | Familie | (P) Burse de merit si diplome pentru elevi de nota 10

(P) Burse de merit si diplome pentru elevi de nota 10

 SHARE  

Adaugat in 30 martie 2011

(P) Burse de merit si diplome pentru elevi de nota 10

Felix Lucutar / Foto: Little London

Ochisori mici si jucausi in care se citeste emotia, manute transpirate si cate un suspin din cand in cand. Pot doar sa-mi imaginez ce este in sufletul micutilor care asteapta rezultatele juriului. Mai ales ca miza este una destul de mare, nu e asa simplu sa fii "elev de onoare" sau sa primesti o bursa.

In fiecare an, Scoala Little London acorda celor mai buni elevi ai sai diplome de “elev de onoare”, precum si burse de merit. A fi bursier inseamna ca scoala acopera integral sau partial valoarea taxei de scolarizare. Ca si anul trecut, scoala acorda 4 burse: 2 care acopera integral taxa de scolarizare si doua care acopera 50% din taxa. Anul acesta intrecerea a fost atat de acerba, incat 2 eleve au obtinut acelasi punctaj, astfel incat juriul a hotarat sa le premieze pe amadoua cu cate 25% din totatul taxei pentru scoala.

Bursele si diplomele de “elev de onoare” se acorda de o comisie formata din profesorii si coordonatorii Little London care ii cunosc personal pe toti elevii scolii. Criteriile de acordarea a burselor sunt complexe si reflecta viziunea scolii in ceea ce priveste modul in care copiii sunt educati. Se tine ia in considerare un intreg ansamblu de factori, nu doar componenta academica, ci si cea sportiva, artistica, precum si comportamentul si atitudinea de care cei mici dau dovada.

“Credem ca o comunitate se construieste pornind de la modele. De aceea, printre criteriile avute in evedere, au contat rezultatele scolare exceptionale, atitudinea si comportamentul exemplare, punctualitatea, calitatea de a fi un model pentru comunitatea Little London, frecventa si participareala cursuri si activitati extracurriculare, colegialitatea, calitatea parteneriatului scoala-familie. Este vorba de burse de merit, care, chiar daca vin cu anumite avantaje financiare, sunt acordate exclusiv pe criterii educationale”,explica Dana Papadima, Directoarea scolii Little Lodon.

Pentru anul 2011-2012, bursele Little London sunt acordate urmatorilor elevi:
Horia Muraru (clasa a V-a)
Felix Lucutar (clasa I omega)
Salia Boncea Pentac (clasa a II-a)
Vanessa Voiculescu (clasa a III-a) si Eva Paraschivoiu (clasa a IV-a)

Dat fiind ca elevele Vanessa si Eva au obtinut acelasi punctaj din partea comisiei de burse, s-a decis ca cea de a patra bursa sa fie impartita de cele doua eleve.

Dupa festivitatea de premiere am stat un pic de vorba cu Felix. Era emotionat, dar mandu de el: “Bursa insemna ca primesc bani pentru ca am fost foarte cuminte, nu am alergat pe holuri, am ascultat si am fost destept. De fapt, nu mi-a fost asa greu pentru ca mie imi place la scoala. Imi place mate, romana, sah si sport”.

Pentru ca numarul elevilor cu performante deosebite este mare, in raport cu numarul inevitabil limitat de burse, comisia a acordat diplome de merit elevilor care au obtinut un punctaj ridicat in competitie, dar nu s-au calificat pentru bursa. Elevii care au obtinut diploma de “Elev de onoare” in acest an sunt urmatorii:

Teodor Ioan Calin, (I alfa), Theodor Nicolae (I alfa), Ana Caterina Ciusca (I omega), Catinca Romcea (I omega), Vlad Muntean (Clasa a II-a), Constantin Oprescu (Clasa a III-a), Paul Valasutean (Clasa a IV-a), Ana Constantinescu (Clasa a IV-a), Lavinia Zinca (Clasa a IV-a), Ioana
Cojocariu (clasa a V-a).

Festivitatea de premiere a fost una de exceptie anul acesta pentru ca invitatul special a fost unul ales de copii, in cadrul proiectului scolar “Oameni Celebri”. Mai exact, Melania Medeleanu a fost prezenta la eveniment si a acordat diplomele si bursele celor mici. Cu aceasta ocazie, Melania le-a impartasit copiilor cateva din visele ei din copilarie, care ulterior au devenit realitate pentru ca nu a incetat sa creada in realizarea lor.

"Felicitari atat bursierilor cat si celor distinsi cu diplome de merit! Ne mandrim cu ei. Vrem sa precizam de pe acum toti elevii pot intra in competitia pentru anul viitor, asadar ocazia de a fi bursier sau elev de onoare este deschisa tuturor si fiecaruia", ii incurajaza pe elevi Dana Papadima, directoarea Little London.Autor: G.G.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
little londonpremiibursaDana PapadimaFelix Lucutar CITESTE MAI MULTE DESPRE

9442 citiri

7 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.