Acasa | Articolul tau | Probleme de familie: Ce faci cu primul video, primul casetofon, primul telefon pe care sotul le pastreaza ca amintire?
Ce faci cu monstrii alimentati la priza? / Foto: Agerpres
La inceputurile casniciei am considerat aceasta trasatura de caracter un defect dar, ulterior am observat ca este ceva caracteristic tagmei barbatesti. Adunatul cuielor, suruburilor, capetelor de teava, pieselor si componentelor din diferite dispozitive, robinetelor ruginite este un atribut masculin; nimic nu se pierde, in ideea ca vor mai folosi candva la ceva!
In schimb acesta este cosmarul oricarei femei care trebuie sa isi sistematizeze debaraua si sa faca loc tuturor fleacurilor colectionate cu grija de sotul ei. Din perspectiva mea, cel mai greu mi-a fost sa accept pastrarea unor aparate electrice vechi, dar cu valoare sentimentala pentru jumatatea mea: primul casetofon, primul video, primul telefon mobil etc. Totul pe principiul ca daca le bagi in priza si li se aprinde un bec, inca mai sunt bune de ceva! Problema e unde inghesui intr-un apartament de bloc toate aceste amintiri de "neinlocuit"? Tinand cont de sentimentele profunde ce il leaga pe sotul meu de diverse obiecte ce se incadreaza cu brio in categoria DEE-uri, am optat totusi pentru diverse solutii de compromis care sa nu-l agreseze emotional.
Asadar prima combina s-a evaporat discret din casa sub pretextul ca va fi reparata de un specialist. Boxele aferente au devenit un suport foarte chic pentru ghiveciul ficusului ca sunt din lemn negru... tare. Primul casetofon este mascat abil intr-un dulap, sub jucariile copilului. Maruntisurile, cum ar fi telefoanele mobile si doua masini de calcat expirate, au facut obiectul unor actiuni clandestine de buy-back la promotiile din supermarketuri. Frigiderul vechi, dar in stare de functionare, l-am carat cu ajutorul colegilor la servici unde isi traieste ultimele zile de glorie in slujba tuturor angajatilor din institutie. Un numar oarecare de baterii consumate, becuri si neoane arse, le depunem la centrul de colectare din cartier cu ocazia tombolelor ca, deh, ca tot romanul, vrem sa si castigam ceva din tot efortul de a le strange prin casa ! (Trebuie sa recunosc ca cea mai buna afacere a fost aceea de a ne dota cu baterii reincarcabile si incarcatorul de rigoare. Foloseam o gramada de baterii la jucariile copilului si la ceasuri. Cheltuiam bani pe baterii care nu tineau mai mult de doua saptamani.)
Singurul care mai rezista pe pozitie este primul video. Ma sfideaza mandru de pe sifonier caci nu am gasit inca explicatia perfecta pentru a-i justifica disparitia. Ma simt ca intr-un roman politist, cautand un pretext pentru crima perfecta. Dar zilele acelea nu sunt departe! Ma pregatesc, eu, ucigasul din umbra, sa ii fac felul. Pana la urma nici un obiect nu merita sa te cramponezi de el. Sunt atatea alte lucruri mai importante pe lumea asta.
Nota redactiei: Acest material a fost primit in cadrul concursului Trimite-ne povestea ta despre reciclarea deseurilor electrice si electrocasnice, iar noi te premiem cu un sistem audio. Intra pe pagina de Facebook SmartWoman.ro si acorda un “Like” articolului tau preferat.
Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Vezi aici regulamentul concursului. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a modera materialele primite si de a le publica sub aceasta rezerva.
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a alege, de a edita si de a transforma o parte dintre comentariile postate de cititori (ca raspuns la articolele de pe site) in materiale de sine statatoare
* Pentru a evita confuziile si a pastra coerenta discutiei va rugam sa postati folosind un singur nume / ID in cadrul aceluiasi articol
* Redactia SW isi rezerva dreptul de a sterge sau edita mesajele ce contin atacuri la persoana, insulte sau cuvinte licentioase