Briose cu cocos / Foto: Alison's Trials
Ingrediente:
150 grame de unt, topit si racit,
1 portocala (coaja rasa si sucul),
2 oua,
1/2 cana de zahar,
125 grame nuca de cocos razuita,
1 cana de faina,
1 lingurita rasa de praf de copt.
Observatie: cana folosita la masuratoare are 200 ml.
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Radem portocala si o stoarcem, amestecam coaja rasa si sucul, peste ele adaugam untul topit si racit si ouale batute usor cu furculita. Apoi, in compozitie, adaugam pe rand, zaharul, cocosul si faina (cernuta in prealabil cu praful de copt), omogenizand dupa fiecare element adaugat.
Depozitam amestecul in formele de
briose, cam 2/3 din ele, sa nu dea pe afara, si dam la cuptor - cca
18-20 minute la cuptorul clasic, iar la Vita Cook eu am lasat 30. Facem
testul cu scobitoarea si daca ea este curata, prajiturelele noastre
sunt gata. Eu am folosit niste forme de minipanettone si mi-au iesit 8
bucati, in formele de briose ies cu vreo 4 in plus.
Se pot servi calde, pudrate cu putin zahar sau le lasam la racit si le servim cu ceai sau lapte, dimineata sunt binevenite!