Ardei umpluti cu bulghur / Foto: Alison's Trials
Ingrediente:
1 cana de bulghur (se pune la inmuiat in apa pentru 10 minute)
4 ardei grasi rosii taiati pe lungime si curatati de seminte si nervuri
1-2 cepe rosii tocate marunt
1-2 morcovi dati pe razatoare mica
1 dovlecel taiat cuburi mici
3-4 rosii medii curatate de pielite si tocate cubulete
cca 300ml suc de rosii
3 linguri ulei de masline
sare
piper
nucsoara
Preparare:
Incingem uleiul in tigaie si adaugam ceapa. O calim pana cand devine sticloasa, adaugam morcovul si-l lasam vreo 2 minute, dupa care punem restul legumelor si bulghur-ul. Amestecam cca 4 minute, adaugam sucul de rosii si asezonam cu sare, piper, nucsoara.
Intre timp asezam ardeii rosii taiati pe lungime intr-o tava si ii dam la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 10 minute (atat cat sa se inmoaie un pic). Scoatem ardeii din cuptor si ii indesam cu umplutura pregatita, dupa care ii dam din nou la cuptor in vas acoperit in care am picurat un pic de ulei de masline. Ii lasam sa stea la foc mediu in jur de 10 minute; luam capacul si mai lasam alte 5 minute.
Se servesc cu smantana (sau iaurt) si cu putin patrunjel sau marar tocat.
Pofta buna!