Somon cu salata de alge marine / Foto: Alison's Trials
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 fieuri mici de somon
- 100 grame orez
- 30 grame de alge marine deshidradate
Pentru sos:
- 1 lingura de ulei
- 1 lingura de otet alb
- 3 linguri sos de soia
- 3-4 catei de usturoi, pisati
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita ghimbir prospat ras (optional)
- sare, piper dupa gust
Pentru decorat:
- susan
- ceapa verde
- ardei iute
Fileurile de somon se asezoneaza cu sare si piper si se pun la frigider macar jumatate de ora. Se coc in tigaia-grill, 4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta, in functie de grosimea fileului. Orezul se fierbe in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet si se afaneaza usor cu furculita.
Salata de alge se prepara cu aproximativ 2-3 ore inainte de masa si se da la rece, astfel incat sa se asezoneze cum trebuie. Mai intai spalam algele foarte bine si le lasam 20 minute la hidratat dupa care le clatim bine. Dupa ce le scurgem le amestecam cu sos.
In momentul servirii scotem salata din frigider, o asezam in forma de cerc pe farfurie, o decoram cu seminte de susan, ceapa verde si ardei iute. In mijlocul ei asezam orezul si deasupra somonul. Se serveste cu lamaie.