Salata de andive, fenicul si rucola / Foto: Alison's Trials
Salata de andive, fenicul si rucola / Foto: Alison's Trials
Ingrediente:
1 fenicul taiat fideluta
2 andive
2 maini de rucola
1 ardei iute, curatat de seminte si nervuri si taiat si el fideluta
sucul de la jumatate de lime si de la jumatate de portocala
2 linguri de ulei de masline extravirgin
sare
piper negru proaspat rasnit
Preparare:
Taiem andivele transversal pana la jumatate; restul lasam netaiat, pentru ca varful e mai fraged si da si un aspect estetic salatei. Amestecam andivele cu feniculul taiat fideluta si cu frunzele de rucola. Turnam apoi peste ele uniform dressing-ul obtinut prin amestecarea energica a sucului de citrice si uleiului de masline, sarii si piperului (dupa gust). Lasam sa se asezoneze in frigider cca. 10-15 minute si servim, simplu, cu branza, peste sau carne de pui.
.
Pofta buna!