Salata de icre de crap / Foto: Alison's Trials
Am folosit icre sarate de crap, acestea fiind singurul tip pe care l-am gasit. Ideal ar fi fost sa le am preparate de mine in casa insa eu cand am icre proaspete la dispozitie imediat le transform in niste chiftelute pline de patrunjel si usturoi, pe care le servesc cu mamaliga. Acestea fac parte din traditia culinara a zonei in care m-am nascut si am crescut.
Ingrediente:
50 g icre sarate
200-300 ml ulei (de floarea soarelui sau de masline)
zeama de la o lamaie
cateva linguri de apa minerala carbogazoasa
Preparare:
Dupa cum vedeti, lipseste painea inmuiata. Procesul de preparare este simplu de tot, mixam icrele simple cateva secunde, apoi adaugam, in fir subtire si sub mixare continua, uleiul. Masa de icre se va ingrosa si va ingloba uleiul. Cand creste consistenta pastei putem "ingrosa" si firul de ulei. Dupa ce terminam de adaugat uleiul continuam cu aditia sucului de lamaie si a apei minerale pana obtinem consistenta necesara. Pasta nu trebuie sa curga ci sa aiba consistenta astfel incat sa le putem servi pe o bucatica de lipie, paine prajita, sau, de ce nu, pe o bucatica de tulpina de telina (apio)?
Le putem servi simple, ca atare, amestecate cu patrunjel tocat marunt sau ceapa rasa,in functie de preferinte. Eu am ales semintele de rodie. Gustul acrisor completeaza gustul icrelor, iar contrastul coloristic ii da salatei un aspect placut.