Salata de portocale cu rucola / Foto: Alison's Trials
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 portocale mari, curatate de coaja si taiate transversal in felii de cca 1cm latime (pastrati sucul care se formeaza, il folosim imediat),
2 maini bune de rucola, spalate si uscate in prosoape de hartie (cu atentie si delicatete, sunt tare firave),
3 linguri de otet balsamic,
sare, piper proaspat rasnit, dupa gust.
Preparam intai o reductie balsamica, prin fierberea celor cativa mililitri de otet pana cand se ingroasa, apoi lasam la racit cat pregatim restul salatei. Se amesteca portocalele sectionate cu rucola, peste ele distribuim sucul rezervat mai inainte, in care am dizolvat sarea, apoi rasnim piper proaspat deasupra - eu am folosit unul mozaic. Acum distribuim si reductia balsamica pe salata. E gata, putem incepe deja sa sarbatorim primavara!
Enjoy!