Piure de dovleac / Foto: Alison's Trials
Incepem usurel, cu un piure mixt, de dovleac si cartof, o excelenta garnitura pentru o friptura de pasare, dar la fel poate fi servit si simplu, langa ceva muraturi, o salata de legume pentru cei care nu consuma carne, sau cu niste falafel.
Piure de dovleac / Foto: Alison's Trials
Ingrediente pentru cca. 3 portii:
300 gr. cartofi, curatati, taiati cuburi
300 gr. dovleac, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi
cca. 50 grame unt
2-3 linguri lapte cald
sare
piper
2-3 catei de usturoi (optiona)
frunzulite de patrunjel pentru decor
Preparare:
Executia este simplasi rapida. Cuburile de cartof si dovleac se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se paseaza bine si se amesteca bine cu laptele, untul, usturoiul trecut prin presa de usturoi. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se serveste fierbinte, decorat cu patrunjel verde.
Pofta buna!
.
.