Salata calda cu ficat de pui / Foto: Alison's Trials
Salta se face foarte simplu si repede; in cateva minute avem o masa calda, plina de nutrienti importanti.Este vorba despre vitamine (A, C, E, D, K, B1, B2, B3, biotina), minerale (fier, zinc, seleniu, magneziu), acizi grasi esentiali (omega 3 si omega 6) cat si proteine de buna calitate. De remarcat ca este recomandata cu precadere in regimul dietetic de tratare a anemiilor… dar nu si in diete!
Ingrediente pentru 3 portii:
1/2 kg ficat de pui
1 buchet de frunze de spanac
4-5 rosii cherry
4 fire de ceapa verde
ulei vegetal
otet balsamic
sare
piper
o lingura seminte susan
Preparare:
Intr-un vas antiaderent punem 2-3 linguri de ulei, llasam sa se incalzeasca si sotam cateva secunde ceapa taiata in segmente lungi de 3-4 cm si rosiile cherry dupa care le dam deoparte. Apoi,in acelasi ulei si vas, punem ficatul presarat cu sare si piper pana isi schimba culoarea, ramanind roz in mijloc (pret de cateva minute, cel mult 4-5).
Pe un platou asezam frunzele de spanac drept pat, peste ele punem ficatul cald iar deasupra turnam un dressing format dintr-o lingura de otet balsamic amestecat cu putina sare si piper si cateva seminte de susan rumenite usor.
Cei mari pot abuza si de putin vin rosu la aceasta masa... asta daca sunt anemici, bineinteles :))
Pofta buna!