Briose cu afine si mure / Foto: Alison's Trials
Briose cu afine si mure / Foto: Alison's Trials
Ingrediente:
325 gr faina,
150 gr zahar alb granulat
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
sucul unei portocale
1 ou mare, putin batut
180 ml lapte batut
160 ml ulei de sofranel sau de rapita (eu am folosit de masline)
1 lingurita esenta de vanilie
1 cana si jumatate de fructe, proaspete sau inghetate (afine, mure, capsuni, zmeura)
Preparare:
Se amesteca lichidele: oul cu laptele batut, uleiul si vanilia. In alt bol amestecam solidele: faina, zahar, bicarbonat, praf de copt, sarea. Apoi adaugam sucul de portocale si restul lichidelor (deja amestecate) si cu atentie amestecam si fructele. Punem compozitia in formele de briose si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 minute, la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea; daca e curata, sunt gata. Scoatem tava la racit pe un gratar si abia dupa 5 minute scoatem si prajiturelele.
Cu specificatia ca am facut portie dubla si am folosit afine si mure, iata si rezultatul final:
Briose cu afine si mure / Foto: Alison's Trials
Sper ca va place gustul dulce-acrisor al acestor "blueberries&blackberries muffins". Enjoy!