Fileuri de peste la cuptor cu salata de cartofi si patrunjel / Foto: Alison's Trials
Asa ca, daca aveti "prin preajma" cateva fileuri de peste proaspat (eu am avut chefal), cam 2-3, nu ezitati sa le inmiresmati cu 1 lingura de ulei de masline, zeama de la 1/2 de lamaie, 1 lingurita de ierburi de Provence, sare si piper dupa gust si sa le tineti o ora in frigider. Dupa care, le plasam in cuptorul preincalzit, intr-un vas placat cu hartie pergament, si le lasam cca. 15 minute in total (timpul il ajustam in functie de grosimea fileului). Nu uitam, la jumatatea timpului, sa le intoarcem si pe partea cealalta.
Intre timp, pregatim garnitura. Curatam si spalam cam 4-5 cartofi mari, ii taiem in cuburi mari si ii gatim la abur sau ii fiebe. Ii amestecam cu un mujdei de usturoi facut din 3-4 catei si 2 linguri ulei de masline, si mai adaugam salatei de cartofi 1 buchet generos de patrunjel (ca sa nu spun chiar baban!:)) tocat marunt. Asezonam cu sare, piper si servim. Eu va urez pofta buna si o saptamana plina de soare!