Scoici in sos de smantana cu sofran / Foto: Alison's Trials
Asa ca nu am stat mult pe ganduri si am trecut la treaba, sa nu le irosesc prospetimea.
Ingrediente pentru 2 persoane:
Preparare:
Prepararea incepe cu pregatirea scoicilor, pe care le-am lasat in apa rece cca. 1 ora, apoi le-am scurs si clatit abundent cu apa, intre timp alegand si aruncand orice scoica gasita deschisa. Am scurs apoi iar apa din scoicile ramase. Am continuat cu inmuierea esalotei tocate marunt cca. 3 minute, la foc mic, in untul topit, am adaugat usturoiului, pentru cca. 1 minut, apoi a crengutelor de cimbru si a dafinului, dupa care am stins cu vinul alb. Am adaugat patrunjelul, scoicile si am acoperit cu un capac. Lasam asa cca. 3-4 minute, apoi luam capacul, scurgem zeama de la gatitul scoicilor in tigaia in care vom prepara sosul, aruncam scoicile nedeschise cat si cochiliile ramase goale. Scoicile ramase le tinem la cald cat prepararam sosul.
Amestecam smantana cu galbenusurile de ou, iar faina o dizolvam atent, sa nu facem cocoloase, cu cate putin lichid ramas de la gatitul scoicilor. Cumulam smantana cu ou si faina dizolvata cu tot lichidul ramas in tigaie de la gatitul scoicilor, adaugam sofranul si lasam sa fiarba la foc foarte mic, amestecand si verificand din cand in cand. Lasam cca. 5 minute sa fiarba, pana cand sosul se ingroasa si capata un pic de consistenta. In acest moment, il luam de pe foc si il turnam peste scoicile tinute la cald. Mai adaugam putin patrunjel tocat pentru decor si servim cu bagheta proaspata. Pofta buna!