Tapenade de masline verzi / Foto: Alison's Trials
Exista atat in varianta cu masline negre cat si in cea cu masline verzi, retetele fiind diverse, indepartindu-se de origini, unele excluzind caperele chiar :). Multe din ele includ usturoi, suc de lamaie, mustar, ton sau chiar cognac.
Eu am incercat sa nu ma indepartez foarte mult de original, nu am excelat in executie (voi persevera si va voi arata data viitoare cu siguranta un rezultat mai bun) dar compozitia per total a avut un gust foarte bun, borcanelul din imagine fiind "rezolvat" rapid, in sensul golirii, desigur, de catre unii din noi :). Dupa care am fost acuzata de coruptie de la dieta...
Ingrediente pentru 3-4 persoane:
- 150 gr masline verzi, fara samburi,
- 2 fileuri de ansoa,
- 1 lingura de capere conservate in saramura, scurse,
- 30 ml ulei de masline,
- 1 lingura cu varf de pudra de migdale,
- piper negru proaspat macinat,
- 1 lingurita de oregano uscat.
Maslinele se taie bucati cat mai mici si se mixeaza impreuna cu caperele si fileurile de ansoa taiate bucati mici, la robot, apoi se adauga pudra de migdale, mixam iar, incepem sa adaugam uleiul, putin cate putin, mixind alternativ. In final adaugam piperul si oregano si actionam inca o data butonul robotului. Daca nu consumam produsul pe loc, ii putem adauga putin ulei deasupra, dupa ce il depozitam intr-un vas adecvat, acesta formand o pelicula ce impiedica procesele de oxidare si contactul cu bacteriile.
Enjoy!