Friptur de porc cu mere sotate si salvie / Foto: BlogCulinar.ro
Sigur, nu o sa incep sa fac foietaje cu margarina sau budinci din prafuri instant, dar sunt dispus sa mai incerc ocazional lucruri pe care le-as refuza prima data. Friptura aceasta de porc, carne care nu e printre preferatele mele, s-a combinat intr-un mod surprinzator cu merele sotate si cu salvia dand o friptura rafinata si savuroasa.
Ingrediente:
Preparare:
Pune friptura de porc la marinat in zeama de lamaie, suc de mere, paprika si putina sare, timp de minimum 10 minute.
Taie cateva frunze de salvie chiffonade/fasii. Curata merele de coaja si seminte si taie-le cubulete. Pune-le intr-o tigaie antiaderenta si caleste-le 2 minute in unt, dupa care presara zaharul. Lasa-le 5 minute pe foc, amestecand sa nu se arda. Ia-le de pe foc, presara fasiile de salvie si pune merele sotate deoparte.
Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajeste cateva frunze de salvie pentru a aroma uleiul. Scoate carnea de la marinat si prajeste-o cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste.
Lasa friptura sa se odihneasca pe o farfurie, acoperita cu folie de aluminiu 5 minute. Serveste friptura cu merele sotate, salvia crocanta si, eventual, piure de cartofi. Enjoy!