Acasa | Frumusete si ingrijire | Operatiile estetice, raspuns la criza varstei a doua? Demi Moore a recunoscut ca si-a remodelat cu corpul
Demi Moore si Aston Kutcher la premiera filmului The Joneses / Foto: Reuters
Moore e una dintre cele cateva vedete care au facut acest pas majoritatea evitand sa declare ca datoreaza silueta de invidiat unui medic specialist in chirurgie plastica sau chiar negand astfel de proceduri in ciuda schimbarilor evidente ale corpului sau fetei. In situatia aceasta initiativa ei e laudabila desi vine cu oarecare intarziere.
Declaratia actritei aduce in prim plan doua probleme mai vechi. Prima dintre ele e reticenta vedetelor de a recunoaste ca nu sunt perfecte, nici macar atunci cand vine vorba de aspectul fizic. Cum interesul publicului fata de vedete a devenit astazi o obsesie mondiala, tinerii, si nu numai, se uita la acestea ca la un fel de modele demne de urmat de la care asteapta sa fie perfecte si nu perfectibile.
Si totusi operatiile estetice nu mai sunt de ceva vreme subiecte tabu. Din ce in ce mai multe femei de diferite varste recurgurg la operatii estetice pentru a corecta defecte minore sau pentru a obtine corpul perfect. Anul trecut a avut loc si primul concurs de miss in care concurentele sunt evaluate pe baza operatiilor estetice prin care acestea au trecut. Evenimentul se numeste Miss Plastic si e organizat la Budapesta.
O a doua problema se refera la dificultatile cu care se confrunta o femeie la varsta a doua in campul muncii. Odata cu inaintarea in varsta e din ce in ce mai dificil pentru o femeie sa candideze pentru un post mai ales cand concurenta face sa se intoarce capetele pe strada. Varsta inseamna experienta dar si o oarecare rigiditate pe cand tineretea presupune un risc dar si o noua viziune. Pentru unii angajatori aspectul fizic se dovedeste a fi proba de departajare.
Pentru vedetele de la Hollywood chirurgia estetica reprezinta solutia pentru a ramane in cursa. Pentru femeia obisnuita, care nu are mijloacele materiale pentru a arata ca o vedete sau care refuza sa recurga la operatii invazive, singura solutie la indemana e continua informare si, pe cat posibil, reinventare care sa ii dea un oarecare avantaj.
Sunt operatiile estetice o modalitatea de a ramane competitiv in campul muncii? Reusesc acestea sa dea unei persoane increderea in sine necesara pentru a face fata competitiei acerbe? Se pare ca in Cetatea Filmului raspunsul e "da" la ambele intrebari. Cat despre situatia femeii obisnuite raspunsul nu poate veni decat din partea celor ce se confrunta cu aceasta problema.