Vinete umplute cu legume si bacon / Foto: Maggi
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Taiem vinetele in jumatati si le scobim interiorul cu ajutorul unui cutit.
Miezul vinetelor se taie in cubutele mici. Taiem cubulete si baconul, ardeii grasi si ceapa se toaca marunt. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si baconul, se calesc impreuna pana ceapa devine translucida si baconul este rumenit. Adaugam si miezul de la vinete, le condimentam dupa gust si se lasa sa se soteze toate impreuna pana se inmoaie si ardeiul gras.
Umplem vinetele cu compozitia pregatita si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Le ornam cu feliile de rosii dupa care punem deasupra cascavalul dat pe razatoare si cate o lingura de smantana.
Se dau la cuptor cca 25-30 de minute, pana cand se inmoaie vinetele si se rumenesc cascavalul si smantana.