Acasa | Familie | Salvati Copiii organizeaza dezbateri publice pe tema violentei la adresa copiilor

Salvati Copiii organizeaza dezbateri publice pe tema violentei la adresa copiilor

 SHARE  

Adaugat in 19 octombrie 2011

Salvati Copiii organizeaza dezbateri publice pe tema violentei la adresa copiilor

Asculta-i sufletul / Foto: Photoxpress

Salvati Copiii demareaza,  incepand cu aceasta saptamana, o serie de dezbateri publice in patru orase din tara (Iasi, Suceava, Mures, Timisoara), in cadrul campaniei "Asculta-i sufletul!", prin care organizatia urmareste educarea adultilor pentru a elimina diversele forme de violenta la adresa copiilor din procesul de educatie si de crestere a acestora.

La dezbateri sunt invitati sa participe parinti, educatori, profesori, asistenti maternali, diverse persoane care doresc sa stie de ce este important ca un copil sa fie crescut cu disciplina pozitiva si fara violenta fizica, emotionala sau verbala. Moderatorii discutiilor vor fi Irina Petrea (la Iasi si la Suceava) si dr. Cristian Andrei (la Mures si la Timisoara).

"Ceea ce ne dorim sa  inteleaga participantii la dezbateri este ca violenta nu educa un copil, ci il transforma intr-un adult agresiv, pentru ca  ii distruge sufletul si stima de sine. Vrem sa cream un cadru de discutie, in care specialistii nostri sa explice si sa raspunda la intrebarile publicului pentru ca parintii, persoanele de ingrijire si educatorii sa inteleaga resorturile psihologiei copilului si care sunt mijloacele pentru a gestiona situatiile care apar pe parcursul etapelor de dezvoltare a copilului", a declarat presei Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al organizatiei.

Printre temele care vor fi aduse in discutie se afla:

  • violenta in familie si societate, diferitele tipuri de abuzuri (in familie, in scoala si in comunitate) si efectele lor asupra cresterii si dezvoltarii copiilor;   
  • trairile copilului, de la bucurie exuberanta la tragedie adanca; cum se exprima sufletul unui copil agresat; cultura violentei intre generatii;
  • sanatatea mentala a copiilor - erori de diagnosticare, diagnostice "stabilite" in scoala; stigmatizare si excludere; dezechilibre emotionale si probleme de comportament; inadaptare;   
  • educatia pozitiva in familie si la scoala: principii si mod de functionare; strategii de lucru in scoala pentru prevenirea abuzurilor in scoala si in familie; valori ale copilariei.   
  • colaborare familie-scoala-cabinete psihologice-autoritati-mass media pentru promovarea educatiei pozitive si stoparea abuzurilor. 

Programul dezbaterilor:    

  • Iasi: 19.10.2011; ora 13.30; locatia: Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir; persoana de contact: Corina Migiu - corinamighiu@yahoo.com, 0726 210 196.
  • Suceava: 20.10.2011, ora 11.00.; locatia: Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu; persoana de contact: Doina Fintinariu (doina_fintinariu@yahoo.com, 0729913013); Andreea Periceac ( 0746 192 618).
  • Mures: 21.10.2011; ora 11.00; locatia: Hotel Grand, Piata Victoriei; persoana de contact: Alina Schenk (schenkalina@yahoo.com, 0751 611 890).   
  • Timisoara: 28.10.2011; ora 11.00; Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" , Bulevardul C.D. Loga , Nr. 45; persoana de contact: Delia Bajireanu (delia_ciobu@yahoo.com, 0731372792).

Nota redactiei: Acest material face parte din campania de educare si de sensibilizare pentru a combate violenta la adresa copiilor, derulata de organizatia Salvati Copiii, in perioada septembrie 2011-decembrie 2011. Campania se intituleaza "Asculta-i sufletul" si isi propune sa atraga atentia asupra nevoilor emotionale si psihice ale copiilor, precum si asupra efectelor negative pe care le au disciplinarea prin bataie, umilinta si neglijenta in ceea ce priveste dezvoltarea psihica si afectiva a acestora si modul in care se formeaza si se va comporta viitorul adult.

De asemenea, ea isi propune sa ofere adultilor metode alternative si sprijin de specialitate pentru cresterea copiilor intr-un mod pozitiv. Salvati Copiii a dezvoltat in cinci orase din tara (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Suceava, Targu Mures) Centre de Consiliere pentru Parinti, unde sunt oferite servicii de educare si consiliere pentru parinti si copii si servicii de formare pentru profesionistii care interactioneaza cu copii. La Bucuresti, Salvati Copiii a infiintat de asemenea Centrul de Educatie Emotionala si Comportamentala pentru Copii, unde ofera servicii de evaluare clinica, consiliere si psihoterapie pentru copii si adolescenti. Datele de contact ale centrelor se gasesc pe www.salvaticopiii.ro.Autor: Salvati Copiii
 


 SHARE :  Trimite pe mail

5240 citiri

0 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.