Supa crema de sfecla rosie / Foto: stock.xchng
1 sfecla roşie mare, decojita si taiata cuburi
1 ceapa tocata marunt
1 rosie tocata
1 cartof mic taiat cuburi
1/2 cana branza de vaci
1 lingurita de unt
1 lingurita de arpagic tocat
1 catel de usturoi zdrobit
sare dupa gust
piper dupa gust
Mod de preparare:
Cuburile de sfecla rosie, ceapa tocata, rosia tocata, cartoful taiat si usturoiul se pun la fiert in apa (5 cani). Dupa ce apa s-a incalzit, adaugati si untul si lasati sa fiarba. Cand legumele devin moi, se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de 20 - 30 de minute. Continutul se varsa in blender si se amesteca la viteza maxima. Adaugati branza de vaci si amestecati din nou pana se omogenizeaza.
Strecurati continutul intr-o oala mai mica si puneti din nou pe foc, amestecand usor timp de 5 - 7 minute.
Supa crema se serveste calda, garnisita cu smantana si arpagic taiat.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.