Fals sau adevarat / Foto: stock.xchng
Iata cateva trucuri confirmate sau infirmate:
Adevarat. In prezenta sarii apa isi schimba temperatura de fierbere, dar diferenta este foarte mica, aproape insesizabila, pentru ca la prepararea alimentelor se adauga cantitati mici de sare.
Fals. Prin fierbere se pierd doar o parte dintre vitamine si minerale in functie de temperatura utilizata, de timpul de fierbere. Se recomanda pregatirea legumelor la abur, astfel incat pierderea nutrientilor sa fie minima. In plus, legumele gatite astfel isi pastreaza mult mai bine gustul si textura.
Fals. Cartoful actioneaza ca un burete si absoarbe apa cu sare, nu doar sarea. Poate doar sa mai atenueze gustul prea sarat.
Adevarat. Ciupercile contin un procent destul de ridicat de apa si au o textura foarte poroasa, ca de burete. Asa ca daca le lasi prea mult in apa inainte de a le gati vor deveni moi de la excesul de apa absorbita.
Fals. Sarea nu are efect asupra culorii legumelor, ci doar asupra gustului.
Fals. In general, plantele si condimentele au termen de valabilitate la fel ca toate produsele. Cele mai multe au in componenta uleiuri eterice volatile care dau aroma specifica. In timp, la temperaturi ridicate, acestea se pierd. Sfatul nostru este sa cumparam condimente in cantitati mici si sa le depozitam in recipiente inchise ermetic, ferite de umezeala si caldura si sa citim cu atentie eticheta pe care se specifica perioada de valabilitate.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.