Quiche cu broccoli / Foto: Academia Maggi
- 400g aluat frantuzesc congelat (o foaie)
- 300g de varza de Bruxelles (sau o capatana de broccoli)
- 2 oua
- 200g de cascaval ras
- 100ml smantana
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 100ml de lapte
- 2 linguri pesmet
- condimente: sare, piper, oregano si busuioc uscat
Se incinge cuptorul la 180°C. Se decongeleaza aluatul si se aseaza in 2 tavi pentru tarte, cu diamentrul de 30 cm. Tavile se tapeteaza cu putina grasime.
Broccoli, oparit in sita in prealabil, se repartizeaza uniform in cele doua forme de tarta, peste aluat.
Se sparg ouale si se bat ca si pentru omleta, impreuna cu jumatate din cantitatea de cascaval ras. Compozitia obtinuta se toarna peste broccoli, in cele doua forme.
Intr-un vas cu fund dublu sau la bain-marie se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine, apoi se ia de pe foc si se stinge cu lapte si smantana. Se condimenteaza cu oregano, piper, busuioc si sare dupa gust.
Se toarna sosul peste broccoli, se presara restul de cascaval si pesmetul. Se da la cuptor cca 20 de minute, pana se rumeneste.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.