Suc de fructe / Foto: stock.xchng
In afara faptului ca sunt foarte usor de facut, sucurile naturale preparate in casa fortifica organismul, previn si o multime de boli si au un gust minunat. Chiar si o stare de raceala se poate ameliora cu o cura de sucuri naturale ca de exemplu sucul de morcovi si telina, datorita continutul bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine.
Reteta este simpla: fructele sau legumele se spala bine, se curata de coaja, se taie in felii subtiri si cu ajutorul unui aparat, se transforma in sucurile care se pot consuma imediat. Nu este recomandat sa se pastreze de pe o zi pe alta, deoarece oxideaza si vitaminele se pierd. Pentru o alimentatie echilibrata, este indicata o cura de 3 saptamani din care sucurile naturale sa nu lipseasca.
Sucul de morcovi si telina este recomandat doarece contine fier, calciu, fosfor, magneziu, vitamine multiple. Sucul de ardei gras este ideal datorita cantitatii mari de siliciu. Sucul natural de sfecla rosie este un fortifiant foarte bun datorita continutului de minerale in special potasiu, fosfor, magneziu, si vitamine – vitamina A, folati, vitamine din grupul B.
Regele "neincoronat" este sucul de mere, un tonic perfect! Un pahar de suc de mere este usor de obtinut in orice anotimp. Doua-trei pahare pe zi, baute inainte de masa, ajuta organismul sa isi recapete fortele si sa functioneze la capacitate maxima.
Voi ce sucuri naturale pregatiti acasa? Aveti o reteta proprie care va ofera un plus de energie?
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon precum si sfaturi pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, poti gasi accesand www.maggi.ro.