Fettuccine cu spanac si branza cu mucegai / Foto: stock.xchng
500 grame de fettuccine uscate
170 de grame de branza gorgonzola sau Stilton
1/4 ceasca lapte
250 de grame de frunze de spanac
piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-un vas de dimensiune medie se pun la fiert 750 ml de apa la foc mare. Se adaugă fettuccine si se amestecă de mai multe ori timp de 10 minute. Se pune o tigaie la foc mare si se adauga branza si laptele si se lasa pe foc aproximativ 3 minute, pana cand branza este topita si sosul este fin.
Dupa ce pastele au fiert timp de 10 minute, se adauga spanacul in acelasi vas si se lasa amestecul pe foc inca 3 minute, pana cand pastele sunt moi. Apoi, se scurg pastele si spanacul si se adauga sosul intr-un vas mare. Se serveste in boluri largi si se adauga piper dupa gust.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon precum si sfaturi pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, poti gasi accesand www.maggi.ro.