Cum improvizam cand gatim / Foto: stock.xchng
Pentru a invinge teama unui posibil rezultat mai putin gustos, incercati sa improvizati atunci cand faceti retete simple, cum ar fi sosuri si salate. In principiu orice combinatie poate sa fie un succes. Mixurile de ingrediente sau mirodenii pot sa faca dintr-un simplu sos de rosii sau dresing pentru salata, ceva nou, extrem de personal si foarte apreciat de cei din jur. Incercati combinatiile in cantitati mici si gustati des.
Atunci cand gatiti trebuie sa priviti incercarile noi ca pe o joaca. Fiica cea mica a unor prieteni s-a apucat sa prepare sos pentru paste la 8 ani. Stia de la mama ei baza, dar cam atat, asa ca a inceput sa puna doar ingredientele care ii placeau ei. Interesant este ca desi la inceput a ajuns la cateva rezultate nefericite, la final, a reusit sa creeze un sos personalizat. Spune si acum ca este reteta ei secreta si nu spune nimanui ingredientele.
Este un exemplu care trebuie sa ne dea curaj sa incercam sa gatim asa cum vrem. In bucatarie nu exista standarde. Improvizatia poate face dintr-o mancare banala un deliciu pentru simturi, important este sa avem incredere si sa dam frau liber imaginatiei.
Mai multe informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.