Acasa | Articolul tau | Ai grijă să nu calci pe inimi ca pe borcane!

Ai grijă să nu calci pe inimi ca pe borcane!

 SHARE  

Adaugat in 12 decembrie 2011

Ai grijă să nu calci pe inimi ca pe borcane!

Au ajuns inimile niste borcane prafuite? / Foto: Photoxpress

"Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face" spune un proverb foarte bine cunoscut de majoritatea românilor. Şi totuşi, în iubire, de multe ori uităm de aceste vorbe, uităm de reguli şi uităm chiar de sentimente. Ironic nu? Să ajungi să uiţi în iubire de sentimente...

Aseară un prieten mi-a spus să am grijă să nu calc pe inimi ca pe borcane. Am zâmbit şi mi-am imaginat cum ar fi acest proces, un proces dureros. Este inevitabil să suferi, din orice motiv ai face-o. Este inevitabil pentru că suntem oameni cu sentimente, mai multe sau mai puţine. Noi nu suntem roboţi. Nu suntem, deşi unii se comportă ca atare.

Am creat o imagine falsă a omului popular din societatea zilei de astăzi. Încetul cu încetul, ne-am îndreptat spre aria de "cu cât mai puţine sentimente, cu atât mai bine". Ne place să  credem că omul "popular" din ziua de astăzi este condus doar de raţiune, că sentimentele le-a lăsat undeva într-un colţ, să putrezească şi să se umple de praf. Am format atâtea reguli şi obiceiuri, încât ne pierdem singuri în ele. Trist. Trist că am ajuns să considerăm omul sentimental, un om slab, pe când de fapt ar trebui să-l privim cu admiraţie şi să-l apreciem pentru puterea pe care o are.

Dar nu, valorile s-au întors cu susul în jos. Ceea ce ieri era de apreciat, astăzi este dispreţuit. Ceea ce ieri era frumos, astăzi este urât. Şi într-o lume care se mută cu susul în jos atât de repede, cum am putea noi să  fim cu picioarele pe pământ? Da, am transformat sentimentele în formule chimice, trăirile în explozie de hormoni şi mai nou, medicii spun că inima frântă se poate trata cu aspirină. Ştiinţific, inima frântă este un sindrom, denumit cardiomiopatia Takotsubo şi se poate trata cu aspirină, dacă este descoperit la timp. Am fugit de sentimente şi ne-am ascuns în spatele durităţii. Am fugit de Dumnezeu şi ne-am ascuns în spatele ştiinţei.

Suntem confuzi. Suntem nişte oameni confuzi cărora li se furnizează informaţii contradictorii, o varietate de "remedii" şi explicaţii. Ajungem ca la sfârşitul zilei să ne numărăm reuşitele în câţi bani am făcut, nu în câte inimi am mângâiat. Ceilalţi nu sunt o prioritate, nu mai sunt nici măcar un punct pe agenda noastră. Omul popular este omul care reuşeşte să rămână indiferent la durerea şi suferinţa din jurul lui. Omul popular nu este cel care crede în Dumnezeu, cel care tânjeşte după o relaţie cu El.

Timpul trece şi aţi observat că odată cu el, ne ducem şi noi. Chiar ieri am fost la o înmormântare şi cine mă asigură că mâine nu urmez eu? Cine îmi poate da siguranţa zilei de mâine, sau chiar a clipei următoare? Şi trist nu este numai faptul că am ajuns să călcăm pe inimi ca pe borcane, aşa cum spunea prietenul meu, ci că am ajuns să tratăm inimile ca pe nişte borcane, goale, în care tot ce se află este... vid. Întrebarea este: de unde ştim că data viitoare, borcanul nu se va sparge?

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii si clipuri video.Autor: Alina Ilioi
 


 SHARE :  Trimite pe mail
inimiborcanesentimentesocietateconfuzieomul modernzicaladumnezeurelatiestiintacredintainformatiiexplicatiiremediuaspirina CITESTE MAI MULTE DESPRE

12141 citiri

69 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.