Acasa | Articolul tau | Omule, permite-ţi să fii fericit!

Omule, permite-ţi să fii fericit!

 SHARE  

Adaugat in 10 ianuarie 2012

Omule, permite-ţi să fii fericit!

Cunoaste, simte, alege. Foto: Photoxpress

Opreşte-te! Stai. Ascultă. Tu! Da, tu, cel care citeşti. Nu te mira, vreau să te opreşti. Trebuie să-ţi spun ceva. Ceva care sper să-ţi schimbe viaţa. Sau cel puţin... ceva care să te pună pe gânduri.

Opreşte-te din a te mai acuza. Nu tu eşti de vină. Nu e vina ta pentru ce s-a întâmplat. Ai fost doar persoana nepotrivită, într-un moment inoportun. Dar lucrurile se vor rezolva. Ai să vezi. Tot ce trebuie e să  crezi în tine. Crede în tine şi învaţă din ce ţi s-a întâmplat. Suflet blând, nu te mai acuza degeaba. Nu te pedepsi singur. De ce eşti un judecător atât de dur cu tine? Iartă-te. Este în regulă. Trebuie să înveţi să te ierţi. Întâi pe tine, da. Mai apoi... iartă-i şi pe cei care ţi-au greşit. Poţi. Ştiu că  poţi.

Nu te mai compara cu altcineva. El e el, tu eşti tu. Eşti unic. Ai calităţi unice. De ce compari albul cu negrul? Cine ţi-a spus că e în ordine să  compari ce ai cu ce are altul? Bucură-te de lucrurile tale, de ce ai şi de ceea ce ai primit. De ce tu nu ai ce are celălalt, Dumnezeu ştie. Poate că nici nu ai nevoie. Poate că nu asta te-ar face fericit, deşi aşa ţi se pare acum. Tu eşti tu.

Opreşte-te din rutină. Stai aşa. Fă astăzi ceva diferit. Fă ceva ce ţi-ai dorit să faci de mult. Acum e timpul. Nu mâine, nu săptămâna viitoare. Acum. Dacă nu o faci acum, poate că nu o vei mai face niciodată. Omule, permite-ţi să fii fericit. Să te bucuri. Nu fă zi de zi doar ce trebuie să faci. Fă şi ce vrei să faci. Nu timpul e scurt. Viaţa e scurtă.

Ştiu că lumea spune să alergi. Că trebuie să fii mereu în alertă. Să mergi înainte. Dar... de când nu ai luat o scurtă pauză? Respiră. Ai uitat cum se face? Relaxează-te. Vezi dacă punctul în care eşti acum, este unde trebuia să fii. Unde doreai să fii, unde ţi-ai propus să mergi. Şi dacă nu, nu ezita să-ţi schimbi direcţia. Chiar dacă te sperie necunoscutul. Chiar dacă ţi-e frică. De ce să mergi pe un drum care nu se potriveşte cu mărimea paşilor tăi?

Opreşte-te din a fi manipulat. Deschide ochii. Priveşte. Trebuie doar să priveşti. Va fi mai greu la început, vei vedea mai greu. Poate că vei vedea în ceaţă. Dar cu timpul, imaginea va deveni clară. De ce să  gândească alţii pentru tine? Tu nu ai raţiune? Tu nu poţi? Nu eşti capabil?

Nu mai spune că tu nu vei iubi niciodată sau că nu ai dreptul să fii iubit. Opreşte-te din a vorbi asemenea aberaţii. Uită-te în jur. Începe prin a te uita la Dumnezeu. Mai apoi, vei descoperi o nouă lume în jurul tău. O lume plină de iubire. Ai dreptul să  iubeşti, poţi să o faci şi da, cineva te va iubi şi pe tine. Sau poate că te iubeşte chiar acum. Gândeşte-te.

Opreşte-te să  mai spui că e ultima oară şi să nu fie. Ţii minte că şi prima oară, a doua, a treia, chiar şi a patra au fost ultima oară? Până când oare o să fie pentru ultima dată? Dacă ai luat o decizie, ţine-te de ea. Dacă e ultima, ultima să fie. Nu prelungi ceva ce nu e menit să fie prelungit. Va începe să miroase. Să putrezească. Şi tu nu vrei putregai în viaţa ta, nu?

Nu mai judeca. Nu mai acuza. Cine ţi-a spus că poţi? De unde ştii tu povestea celui în dreptul căruia arăţi cu degetul? Poate că data viitoare vei fi în aceeaşi situaţie. Poate că prin acuzarea ta, distrugi o viaţă. Un suflet. Poate...

Opreşte-te! Acum! Opreşte-te până nu e prea târziu! Nu te lăsa amăgit că  ai timp. Cine-ţi garantează? Dacă tot alergi, aleargă  în direcţia corectă. Aleargă cu zâmbetul pe buze şi inima împăcată. Acum sunt liniştită. Ţi-am spus ceva. M-am oprit din ceea ce făceam ca să-ţi spun asta. Am vrut să mă  opresc ca să te rog şi pe tine să te opreşti. Măcar acum.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Alina Ilioi
 


 SHARE :  Trimite pe mail
alegereviatasentimenteschimbaredrumcredintaiubirelibertatedeciziecomparatiezambetliniste CITESTE MAI MULTE DESPRE

10957 citiri

38 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.