Pui condimentat la cuptor. Foto: alison-trials.blogspot.com
Cum e cazul acestui pui ratacit pe aici, printr-o minune, si pe care l-am executat intr-o zi grabita si total lipsita de inspiratie. Si fiindca tot vorbeam aici de ras-el-hanout, am zis ca sa va impartasesc o reteta cu carne in care acest amestec e prezent.
Ingrediente pentru 5 persoane:
1 pui, cca 1,5 kg,
1 lingura de unt,
100 ml vin alb sec,
1 lamaie,
1 lingura ras-el-hanout,
1 lingura boia de ardei dulce,
1 lingurita de piper, rasa,
1 lingurita sare de mare.
Preparare:
Untul, aflat la temperatura camerei, moale, se amesteca cu restul condimentelor formand o pasta cu care vom freca uniform puiul spalat si zvantat cu prosoape de hartie. In interiorul puiului punem lamaia taiata in doua si il plasam intr-un vas pentru copt in care rasturnam cei 100 ml de vin. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade si lasam o ora, la jumatatea timpului intoarcandu-l si pe partea cealalta.
Servim cu cartofi rumeniti in tigaie sau la cuptor si salata verde. Cam atat, sa aveti o zi frumoasa si buna!:)
Enjoy!