Ginger ale. Foto: alison-trials.blogspot.com
Aceasta se poate consuma ca atare, ca bautura racoritoare sau poate fi baza unor minunate cocktail-uri alcoolice (prin adaugare de rom, gin, whiskey) sau non-alcoolice (prin adaugare de suc/nectar de fructe).
Ingrediente pentru cca 4 pahare de cocktail:
1 cup ghimbir curatat si taiat bucatele mici,
1 cup de zahar sau 3-4 linguri de miere,
2 lime,
apa minerala carbogazoasa,
cuburi de gheata.
Preparare:
2 cup de apa se pun la fiert intr-un vas.in momentul in care se produce fierberea se adauga ghimbirul, se micsoreaza focul si se fierbe 5 la foc molcom. Luam de pe foc si lasam la racit.
Intr-un alt vas, la foc mic, amestecam zaharul/mierea cu 1 cup de apa, pana la dizolvare completa, apoi lasam la racit. Cand ambele siropuri sunt reci, le contopim intr-un vas, insa nu inainte de a strecura solutia ce contine bucati de ghimbir.
Preparam apoi paharele, cu felii de lime, gheata, pana la 1/2 cu apa carbogazoasa si in completare cu siropul obtinut. Mai adaugam,dupa gust, suc de lime si servim.
Enjoy! :)