Ce inseamna sa ai o relatie sanatoasa? Foto: Reuters
Adica iesirea din mitul "daca ma iubeste, daca tine la mine trebuie sa stie, trebuie sa-mi dea...".
Iesirea din miturile perpetuate de sute de ani despre relatii de iubire ideale, inseamna de fapt insanatosirea relatiilor noastre si implicit insanatosirea noastra personala.
A trai in doi in conditiile in care ambii parteneri sunt diferiti, presupune recunosterea si acceptarea acestor diferente si respectarea lor. Sentimentele sau dragostea nu sunt suficiente pentru a tine doua personalitati distincte si unice impreuna. Este necesar ca acestia sa descopere relatia. Totul depinde de calitatea relatiei, care la randul ei este rezultatul comunicarii. Dincolo de iubire numai calitatea relatiei da posibilitatea existentei unui cuplu durabil.
Dupa momentul intalnirii, a trece la relatia de cuplu inseamna o noua etapa. Aceasta noua relatie este necesar sa fie cladita si construita pas cu pas. A cladi relatia inseamna a te lega de o alta fiinta, a face aliante cu ea pentru anumite proiecte comune de viata. Initial, aceste proiecte nu sunt comune. Pe masura ce relatia evolueaza, unele proiecte personale se modifica, se adapteaza se reconsidera pentru a deveni proiecte comune, respectand diversele puncte sensibile si alegerile celuilalt care de cele mai multe ori pot fi total diferite de ale noastre.
A trai intr-o relatie de cuplu, inseamna a avea puterea si capacitatea de a se angaja, de a se lega si a se dezlega unul de altul pentru a putea incheia diverse alte aliante. De multe ori, este bine sa ne putem dezlega, detasa, distanta pentru a putea crea noi relatii cu persoane semnificative din existenta cuplului.
Citeste articolul integral pe TopExperti.ro