Acasa | Cariera | Femei exceptionale - Calea spre succes

Femei exceptionale - Calea spre succes

 SHARE  

Adaugat in 9 martie 2012

Femei exceptionale - Calea spre succes

Marijo Bos. Foto: SmartWoman.ro

Asociatia European Professional Women Network Romania (EPWN Romania) a organizat pe 7 martie evenimentul "Femei Exceptionale - Calea spre succes" care a marcat afilierea la Asociatia European Professional Women Network ( EPWN) - organizatie europeana ce reuneste peste 3.500 membre de nationalitati diverse in cele 19 asociatii existente in Paris, Londra, Barcelona, Viena, Bruxelles si alte mari orase europene.

Evenimentul s-a adresat femeilor care detin un rol cheie in organizatiile in care lucreaza, si sunt interesate sa se alature acestei initiative, in scopul cresterii vizibilitatii rolului femeilor-lider in companii.

Invitata de onoare a fost Marijo Bos - Presedinta European PWN care, cu o dezinvoltura de invidiat si simt al umorului, s-a adresat audientei cu privire la indepartarea barierelor culturale care pot sta in calea promovarii femeilor in pozitii superioare in companii. Aceasta le-a incurajat pe femeile care lucreaza in companii, si mai ales pe cele care ajung in pozitii de putere, sa le sprijine pe aspirante. La sesiunea de intrebari de la final Marijo a dorit sa sublinieze doua elemente cheie pentru o cariera de succes: importanta existentei unui mentor si mentinerea colaborarii cu celelalte femei. Un al treilea punct ar fi alegerea partenerului potrivit, pentru ca viata personala se va reflecta intotdeauna intr-o anumita masura in viata profesionala.

Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, de participarea unor speakeri prestigiosi, intre care s-au numarat Lavinia Rasca - Presedinte EPWN Romania, Misu Negritoiu - CEO ING Bank Romania, Violeta Ciurel - Presedinte si CEO Axa Asigurari, Adriana Paun - Head of HR, Europe South, Middle East, Africa at Schindler, Alexandru Baldea - Partener Artmark si renumitul violonist Alexandru Tomescu. Acesta din urma a povestit deschis despre ce inseamna in viziunea sa o femeie de cariera si despre cum reuseste sa functioneze relatia sa cu o femeie de succes, cu un program plin.

Lavinia Rasca, presedinta asociatiei, declara in urma cu cateva luni, la evenimentul de lansare al organizatiei EPWN Romania: "Talentul de lider al femeilor trebuie recunoscut si valorificat la intregul potential, mai ales ca realizarile lor, in aceasta perioada complexa, sunt incontestabile. A sosit timpul sa actionam impreuna, pentru a obtine echilibrul in privinta implicarii si vizibilitatii femeilor si barbatilor in organizatii, in special in pozitiile din varful ierarhiilor. Am convingerea ca asociatia European PWN Romania este vehiculul care ne va conduce spre acest deziderat, pentru ca va traversa granitele si va conecta femeile puternice din Romania si din toate tarile Europei".

European PWN Romania numara peste 50 membre active si isi propune crearea unei comunitati dinamice de femei profesioniste, care incurajeaza si faciliteaza interactivitatea si schimbul de opinii intre membre, ce provin din domenii si industrii diverse.

Printre obiectivele asociatiei se numara:

  • O mai buna prezenta si vizibilitate a femeilor, precum si recunoasterea contributiei lor importante, in toate domeniile vietii profesionale.
  • Asigurarea unui program de mentorat on-line pentru femeile care isi doresc sa promoveze in pozitii de top in oganizatiile in care activeaza. 
  • Reunirea femeilor de succes, active profesional, in scopul identificarii si promovarii bunelor practici  in ce priveste ascensiunea profesionala a femeilor in diferite organizatii, precum si incurajarea recunoasterii de catre companii a necesitatii unor abordari de management diverse si inovative in care femeile au un aport deosebit.

Galerie imagini

 


Autor: SmartWoman.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail

9213 citiri

9 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.