Acasa | Stil | Less is More – trenduri pariziene pentru vara 2012

Comunicat WebPR

Less is More – trenduri pariziene pentru vara 2012

 SHARE  

Adaugat in 29 martie 2012

Less is More – trenduri pariziene pentru vara 2012

Sylvain Le Hen. Foto: hairdesignaccess.com

Sylvain Le Hen este unul dintre numele mari ale scenei pariziene de hair styling. De aproape 20 de ani colaborează cu marii fotografi, revistele consacrate de lifestyle şi cele mai importante case de modă din lume. 2003 este anul în care lansează propria linie de accesorii de păr.

În urmă cu 2 ani descoperă produsele Less is More la Paris. Iar de atunci nu se mai desparte de ele. 

În cadrul interviului acordat Less is More, Sylvain Le Hen face dezvăluiri despre viaţa de hair stylist, dar şi despre felul în care foloseşte produsele Less is More şi tendinţele pariziene pentru vara lui 2012.  

LIM: Sylvain, ne poţi spune câteva cuvinte despre cariera ta profesională?

De aproape 20 de ani lucrez ca şi hair stylist în lumea modei. Odile Gilbert m-a introdus şi iniţiat în această meserie. La scurt timp am început să lucrez pentru Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier, Christian Lacroix şi alţi couturişti. Mi-am câştigat repede bunul renume, care mi-a înlesnit colaborări cu multe actriţe şi artiste celebre: de la Björk până la Catherine Deneuve, Robin Wright Penn, Carmen Chaplin sau Diane Kruger. Colaborez constant cu reviste precum Elle, Grazia, Citizen K, Bazaar etc.

LIM: Există un look tipic Sylvain Le Hen?

Coafurile mele sunt adesea "definiţia imperfecţiunii". Ele trebuie să reflecte o anumită prospeţime şi modernitate… lucruri apreciate de către orice femeie.

LIM: Să vorbim puţin despre produsele Less is More – prin ce se deosebesc acestea faţă de produsele convenţionale? Ce face diferenţa?

În afara calităţii excepţionale şi a funcţionalităţii, este vorba şi despre aromele produselor Less is More! Transformă zona de backstage în care lucrăm şi însufleţesc studioul pentru şedinţele foto. Aromele naturale dau o anumită siguranţă. Modelele şi actriţele îmi spun tot timpul cât de frumos miroase la noi! Se simt bine imediat şi capătă o anume familiaritate. Este aproape ca o evadare scurtă din lumea adesea stresantă a modei.  

Apreciez performanţele produselor, acestea se pot combina foarte uşor între ele şi nu rămân niciodata surplusuri sau urme pe părul des sau pe cel gras. Părului fin spre exemplu îi conferă o strălucire minunată iar acesta devine mătăsos. 

LIM: Ai senzaţia că se produce o schimbare majoră în lumea modei? Câştigă produsele organice teren?

Absolut, se remarcă angajament şi o luare de poziţie puternică din partea multor actriţe. De fapt ele au fost primele care mi-au sugerat să folosesc produse bio. Şi cu timpul am ajuns să văd şi să simt diferenţa. Părul este mai puţin deshidratat, în schimb strălucitor şi mult mai plăcut la atingere. 

Până şi mâinile mele, care vin în permanenţă în contact cu produse de îngrijire a părului, au devenit mai fine şi mai puţin uscate de când lucrez cu produse organice.

LIM: Care sunt produsele tale preferate Less is More?

Sunt un mare fan al spray-urilor:

PROTEINSPRAY: acest spray destinat hidratării părului este baza oricărei coafuri frumoase.
CHITINSPRAY: se aplică pe lungimea părului pentru un efect de strălucire sau la rădăcina lui pentru mai mult volum.
THYME LACQUE: este produsul pe care îl folosesc cel mai des pentru finish-ul coafurilor la şedinţele foto. Conferă o strălucire mătăsoasă de excepţie. 

Mai lucrez cu mare plăcere cu KIESELWAX. Încălzesc ceara pe vârfurile degetelor şi o aplic în jurul tâmplelor şi de-a lungul conturului feţei, pentru a îmblânzi firele fine de păr, aşa numitul "baby hair". Efectul mat în combinaţie cu strălucirea naturală a tenului luminează imediat faţa. Întinereşti cu 10 ani! 

LIM: Sylvain, ce ne poţi spune la final despre trendurile de hair styling pentru vara lui 2012?

Marele trend al prezentărilor de modă pentru vara aceasta este părul împletit. De la coafurile împletite precum nişte coroane la Valentino sau asemeni diademelor la Moschino, până la micile codiţe împletite chic la Christophe Josse.

LIM: Şi cum împletim părul singure?

Cel mai bine aplicăm mai întâi un pic de Lindengloss Finishing Spray pe lungimea părului. Conferă flexibilitate. După care împărţim părul în trei şuviţe şi îl împletim pe toată lungimea sa.

La final fixăm totul cu Thyme Laque şi, cum spuneam mai sus, prelucrăm firele fine de la baza părului cu Kieselwax. Et voilà – vara lui 2012 poate să înceapă!

POVESTEA

Less is More – prima gamă organică premium de produse de îngrijire a părului şi de styling.

Doris Brandhuber şi Hannes Trummer au creat o linie profesională organică de îngrijire a părului şi de styling care îmbină funcţionalitatea cu simplitatea, frumuseţea, sănătatea şi principiile etice cu exigenţele estetice. Formulele inovative conţin exclusiv ingrediente naturale care sunt selectate din perspective eficienţei, purităţii şi compatibilităţii optime cu pielea şi mediul înconjurător: provin din materii prime regenerabile şi în măsura în care este posibil din agricultură ecologică certificată.  Eficienţa maximă, starea de bine şi respectul pentru mediu sunt în egală măsură exigenţa şi rezultatul produselor Less is More.

Less is More înseamnă întoarcerea la esenţial. Simplu. Pur. Organic.

Lansarea gamei Less is More în România a avut loc în vara lui 2009 prin MioBio, odată cu deschiderea boutique-ului de cosmetice organice. Produsele sunt disponibile la magazinul MioBio din str. Jules Michelet nr. 9 şi online la www.miobio.roAutor: MioBio
 


 SHARE :  Trimite pe mail
trendstilcoafurihair stylingless is moresylvain le hen CITESTE MAI MULTE DESPRE

4191 citiri

3 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.