Pui la cuptor cu legume. Foto: alison-trials.blogspot.fr
Ingrediente pentru 5 persoane:
1 pui, intre 1,5-2 kg,
10 cartofi mari,
1 broccoli, cca 700 grame,
1 lingura de curry pulbere,
1lingura ierburi de provence,
1lingura boia dulce de ardei,
1 lingura de unt,
50ml vin alb, sec sau demiec,
sare, piper proaspat rasnit, dupa gust.
Preparare:
Puiul, spalat, uscat, se freaca cu untul amestecat in prealabil cu boia, curry, ierburi, sare si piper. Se aseaza in tava de copt, se toarna inauntrul sau vinul si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade. Se lasa o ora, iar dupa jumatate de ora se intoarce pe cealalta parte.
Broccoli se tine 3 minute in apa clocotinda cu sare, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Cartofii se fierb (in coaja sau curatati,cum am facut-o eu), apoi se pudreaza cu ierburi de Provence si se rumenesc in putin ulei de masline, cca 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta.
Asezati totul pe un platou si serviti, cu un mujdei de usturoi, sos de soia sau orice sos picant care va face placere. Pofta buna si un week-end la fel!
Enjoy!