Acasa | Articolul tau | Eşti sau nu într-o relaţie?

Eşti sau nu într-o relaţie?

 SHARE  

Adaugat in 8 mai 2012

Eşti sau nu într-o relaţie?

Mai există relaţie? Foto: Photoxpress

Am ieşit cu mulţi, mulţi bărbaţi. La un moment dat am încercat să îi  număr dar nu am reuşit. Totuşi, a ieşi nu înseamnă a fi împreună cu. Eu  am ieşit.

Nu pot să spun că nu existau anumite sentimente, dar  stau şi mă întreb ce face o relaţie să fie o relaţie. Sau când îţi  schimbi statusul de pe Facebook? Aşa că m-am gândit la câte relaţii am  avut cu acei mulţi bărbaţi. Şi am ajuns la concluzia că una.

Prima oară începe să te ţină de mână. Da, asta e un semn că nu mai  este doar prietenie, e un semn că îi place de tine şi nu îi este  ruşine cu tine, e un semn că nu îl deranjează că ceilalţi să vadă că ieşiţi împreună. Dar încă nu e relaţie. De pe la a doua întâlnire, uneori mai devreme, alteori mai târziu, începe să te sărute. Acum e clar că nu mai e vorba de prietenie. Există atracţie şi după modul în care săruta îţi poţi da seama de multe lucruri.

Sărutul e o condiţie necesară  pentru începutul unei relaţii dar nu şi suficienţă. Şi trec câteva  luni, poate săptămâni, poate zile şi va şi culcaţi împreună. E deja un pas mare spre întemeierea unei familii, poate ţinând cont că 1+1 poate  face 3. Dar nici asta nu duce la o relaţie. Câte familii sunt împreună, dar nu au o relaţie.

Eu cred că nici  ţinutul de mână, nici sărutul şi nici sexul nu fac o relaţie. Ci compromisul şi ajutorul. E momentul acela în care tu ai nevoie de ajutor urgent, îi spui şi el vine la tine indiferent de ce face, indiferent de unde este, doar pentru că tu i-ai spus că ai nevoie de el. Eşti într-o relaţie atunci când el te doreşte, te vrea şi e gata să lupte cu toată lumea doar pentru a fi cu tine, chiar dacă nu e sigur că o să îmbătrâniţi împreună. O relaţie e atunci când el trece
peste cuvântul părinţilor care nu te vor, peste vorbele prietenilor lui care nu te plac, doar pentru că îi place zâmbetul tău şi ar vrea să îl vadă mereu. Când renunţa să la jumătate de oră de somn ca să vină la serviciu să te vadă înaintea colegilor şi să te sărute.

Dar totuşi, uneori o relaţie nu trebuie să aibă loc, pentru că ar crea prea multe probleme. Şi atunci se termină. Dar poţi să săruţi o persoană şi în minutul următor să nu mai simţi nimic pentru ea? De aceea eu cred că o relaţie se termina atunci când unul din cei doi nu mai simte nimic pentru celălalt. Simte că fiecare lucru la care renunţă pentru persoana aceea, e un compromis şi îl compară cu ce a renunţa ea pentru el. Acesta este deja un semn că ceva a dispărut. 

Relaţia se termină atunci când unul din ei vrea să plece singur pe o insulă pustie. Asta înseamnă că tu nu mai faci parte nici măcar din prezentul lui. O relaţie se termină atunci când el nu mai luptă pentru tine, pentru că nu vede nimic special în tine care să merite compromisul, sacrificiul şi supărarea tuturor.

De aceea mă întreb, în acel punct, mai există relaţie?

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Ea
 


 SHARE :  Trimite pe mail
relatieintalnirecupluiubireproblemedespartire CITESTE MAI MULTE DESPRE

17876 citiri

65 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.