Acasa | Articolul tau | Surpriză tristă la Muzeul Antipa

Surpriză tristă la Muzeul Antipa

 SHARE  

Adaugat in 14 mai 2012

Surpriză tristă la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa. Foto: HotNews.ro/DP

Deschiderea Muzeului Antipa am aşteptat-o cu foarte mare interes şi curioziate. Auzisem multe lucuri bune, că e rost de multimedia şi ceva high-tech şi ştiam că s-a lucrat mult timp la faţa nouă a muzeului. Deci erau auspicii de lucruri frumoase.

A urmat deschiderea şi isteria vizitatorilor. Nu cred că a mai fost muzeu în România care să aibă cozi aşa de mari, atâtea weekend-uri la rând. Antipa era Avatar-ul muzeelor din Bucureşti.

Vă puteţi da seama că aşteptările mele erau deosebit de mari. Da, prima impresie a fost frumoasă - avem o cafenea acum, avem dulapuri de depozitare şi un magazin al muzeului. La o privire mai atentă se observă că atât magazinul, cât şi cafeanau sunt prost, chiar exagerat de prost aprovizionate.

Până la urmă toată vraja se rupe definitiv şi foarte repede atunci când cumpăraţi un bilet. Nu credeam că se pot combina atât de armonios sictirul şi agresivitatea, până nu am avut de-a face cu cineva de la ghişeul unei instituţii de stat. Iar atunci când cumperi bilet la Antipa, te simţi ca într-o instituţie de stat. În plus, angajatele mişună agitate pe holuri cu singura preocupare să nu fotografiezi nimic. Nicio unitate militară nu e aşa de drastic păzită, o nu! Aici e Pentagonul!

Cu audio guide, panourile de text şi mult lăudatele touch-screen-uri (pline de text şi lipsite de fotografii), nu afli mare lucru despre exponate. Şi sunt convins că sunt multe, multe obiectie deosebit de interesante. Ce părere aveţi despre o specie de peşte asimetric cu ambii ochi pe partea dreaptă. Vreţi să ştiţi mai multe? Nu există informaţii. Multe exponate interesante sunt greu de identificat din enumeraţia stearpă de informaţii din audio guide. Dacă am făcut apel la Wikipedia pe telefonul mobil, o tanti a venit alergând gâfâind:

- Nu e voie să faceţi poze!
- Dar, eu nu...
- Să nu faceţi poze!
- Dar...
- Fără poze!

Cireaşa de pe colivă au fost touch-screen-urile atât de fade încât Word-ul pare o experienţă multimedia. Şi mai erau "quiz"-urile de anatomie pe nişte calculatoare cu Win95, adevărate exponate pentru muzeul Antipa.

Concluzia - puţin iluminiat arhitecural şi puţin şters de praf nu au schimbat mare lucru. Te simţi de parcă ai intrat la ANAF şi stai la ghişeu să plăteşti impozitul. O foarte mare dezamăgire. Nu merită să pun nicio poză. Poate cea cu penisul de mumie ar ilustra perfect experienţa, dar am pierdut-o de pe telefon. Ha! Tot am făcut o poză!

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Alex
 


 SHARE :  Trimite pe mail
muzeul antipafotografiiprezentare CITESTE MAI MULTE DESPRE

16922 citiri

99 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.