Curry cu fasole. Foto: alison-trials.blogspot.fr
M-am gandit ca dupa o zi ca asta poate veti simti nevoia de mai putine proteine, asa ca iata sugestia mea post-gratare si post-sarbatoare! :)
Ingrediente pentru 5-6 persoane:
500 grame de fasole "ochi negri", pusa la inmuiat peste noapte,
500 grame suc de rosii,
1 lingurita boabe de mustar,
1 lingurita de coriandru boabe,
2 lingurite de curry pudra,
1 lingurita pudra de turmeric,
2 frunze de dafin (care ar fi trebuit sa fie frunze de curry, dar nu am avut),
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita sos de ardei iute, eu am folosit unul american, de Louisiana, extrem de aromat si bun,
sare dupa gust.
Preparare:
Fasolea lasata peste noapte in apa, apoi scursa si clatita, se fierbe pana se inmoaie, cca o ora. Dupa care punem intr-o tigaie incapatoare uleiul la incins, la foc moderat, iar cand e incins adaugam boabele de mustar. In momentul in care boabele de mustar incep sa sara precum floricelele de porumb, adaugam coriandru, frunzele de dafin, pudrele de turmeric si curry.
Le amestecam cca o jumatate de minut, sa-si dezvolte aromele, dupa care adaugam fasolea scursa, iar peste ea sucul de rosii si sosul de ardei iute si omogenizam tot amestecul cu spatula. Lasam sa fiarba cca 20 minute, sub capac, la foc mic, potrivim de sare si servim cu ardei iute, lipie, bagheta sau paine artizanala.
Enjoy si sa petreceti frumos! :)