Acasa | Articolul tau | Ne irosim...

Ne irosim...

 SHARE  

Adaugat in 5 iunie 2012

Ne irosim...

In multime. Foto: Veronica B.

Facem şi gândim zi de zi tot felul de absurdităţi, ne consumăm pe tot felul de nimicuri pe care risipim energii preţioase. Cunoştem şi ignorăm expresia "O viaţă ai la dispoziţie, aşa că profită de ea!".

Aici nu mă gândesc la a trăi într-un şir de excese, ci a trăi la nivelul în care mai poţi privi cerul şi să te simţi împlinit cu omul care eşti, să-ţi vezi reflexia într-o vitrină şi să te recunoşti, să fi trăit contemporan cu trupul tău şi nu înaintea sa. Ce poate fi mai trist decât să conştientizezi că ai ajuns la finalul tău şi că ai o mulţime de lucruri pe care nu ai apucat să le faci, o mulţime de regrete care nu-şi mai găsesc timpul? Este unul dintre lucrurile care ne înfioară pe cei mai mulţi, efemeritatea. Unii nu-o conştientizează, se simt veșnici şi lasă viața să treacă pe lângă ei, până ajung să-şi dea seama că timpul li s-a scurs printre degete şi au ajuns în momentul critic.

Avem nevoie de o trezire la prezent, avem nevoie să fim scoşi din trecutul sau din viitorul nostru şi să realizăm că fiecare îşi are timpul său şi atât, iar timpul de-a trăi este acum, în clipa în care eşti. Mult mai frustrant va fi să ajungi bătrân şi să nu fi făcut anumite lucruri numai din teama de a nu greşi, decât dacă vei avea de rememorat greşelile făcute în avântul tinereţii. Datorită efemertăţii de care dă dovadă fiinţa umană, ar trebui să preţuim viaţa şi să o privim asemeni unui dar de care dacă nu te bucuri la timpul potrivit se ofileşte şi moare.

Ceea ce este cel mai sigur lucru în viaţă este faptul că nu vei scăpa cu viaţă, nu vei trăi veşnic. De ce să faci compromisuri când eşti o secundă în comparaţie cu perenitatea Pământului? De ce să trăieşti cu deşertăciune în suflet şi să conştientizezi că nu eşti tu cel ce trăieşte acolo, că ţi-ai dori să renunţi la cravată sau la pantofii cu toc şi să simţi iarba proaspătă dintr-o primăvară caldă? Sau urăşti biroul în care lucreazi alături de alte zeci de fiinţe, ţi-ai dori intimitatea unui atelier de tâmplărie, mirosul şi liniştea lemnului. Nu poţi să te eliberezi fiindcă eşti un mic rob al societăţii în care "creşti" şi n-ai forţa necesară să te rupi.

Îți trebuiesc funcții tot mai înalte, tot mai consumatoare de timp, astfel te condamni singur. Ai crescut de când ai apărut pe lumea aceasta cu un model cultural, fie că eşti bărbat ori femeie, ţi-a fost insuflat fără să hotărăşti dacă ţi se potriveşte în vreun fel. Te-ai mulat pe el şi te-a luat valul societăţii, totul s-a întâmplat într-o continuă fugă şi tot ai sperat că va veni şi timpul tău, timpul în care să ai timp de gandurile şi de sufletul tău, dar nici n-ai conştientizat cum te-a furat monotonia şi stresul, iar în momentul când în sfârşit ai răgazul mult dorit, ai ajuns la saturaţie şi eşti sictirit de tot, ţi-ai pierdut inocenţa şi scopul.

Fii conştient că cel mai preţios lucru ce-l ai acum, este timpul şi tinereţea ta, cu tot ce înseamnă ea, nu o risipi căci nu te vei mai întălni cu ea vreodată.

Nota redactiei: Acest material a fost primit la rubrica "Articolul tau".

Scrie-ne si tu pe adresa redactiei smartwoman[at]hotnews[dot]ro. Noi vom trata cu toata atentia articolul tau si, daca il vei trata la fel, ii vom acorda prima pagina. Datele tale raman strict confidentiale, iar identitatea va fi protejata, trebuie doar sa ne specifici cum vrei sa te semnam. Materialele pot fi trimise si prin intermediul formularului de pe site (din colt sus dreapta), alaturi de fotografii.

Materialele de la rubrica "Articolul tau" reflecta opinia autorului, nu neaparat si pe cea a redactiei.Autor: Veronica B.
 


 SHARE :  Trimite pe mail
viataalegerigrabamultumiretimpconsumrisipa CITESTE MAI MULTE DESPRE

8225 citiri

42 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.