Acasa | Casa si gradina | David Feix se joacă cu suculentele...

David Feix se joacă cu suculentele...

 SHARE  

Adaugat in 8 iunie 2012

David Feix se joacă cu suculentele...

Burgmann Garden, Berkeley Hills

Ca să vezi! Se pare că de pe băncuţa pitită în mijlocul verdeţurilor se poate zări, cu mult în spatele casei, Golden Gate. Zidul de care se sprijină nu este un gard, aşa cum aş fi crezut la prima vedere, ci un paravan care ascunde o a doua parte a grădinii, cu un loc de joacă şi o magazie pentru unelte.

Către ele duce cărarea şerpuită ce porneşte din capul scărilor şi se strecoară pe la baza ghiveciului cu Cyperus papyrus, printre exemplarele de Aloe striata şi celelalte suculente.

Burgmann Garden, Berkeley Hills
Iată şi poteca despre care vorbeam mai devreme. Din păcate, din acest unghi, nici urmă de Golden Gate. Recunoaşte cineva restul speciilor de plante?
Stânga: Burgmann Garden, Berkeley Hills. Dreapta: Domingo Garden
Brazda ridicată din stânga are rolul de a diminua vizual înălţimea gardului de zidărie. Arbustul cu flori roşii este un mândru exemplar de Metrosideros collina 'Springfire'. În dreapta, în bordura de verdeaţă ce străjuieşte trotuarul, găseşti Coleonema pulchellum 'Sunset Gold', Dymondia margaritae, Graptopetalum şi Aeonium nobile. Dymondia este o plantă foarte rezistentă la trafic, adică se poate călca pe dânsa cu pasul şi chiar cu maşina şi rezistă foarte bine la secetă. Trebuie să verific dacă rezistă peste iarnă şi la clima noastră.
Ducote Barnes Garden, Oakland
"Crearea unei grădini de suculente seamănă destul de mult cu pictura", spuse grădinarul, conturând tacticos cu roşu o frunză de Echeveria agavoides. Avea lângă el o trusă cu o mulţime de culori, iar nuanţele de verde şi albastru erau aproape consumate, căci tocmai le folosise pentru însufleţirea unei cascade. Lucra cu multă pasiune şi era vopsit din cap până-n picioare cu verde argintiu Oscularia deltoides, în timp ce tubul de verde albăstrui Senecio mandraliscae îi atârna distrat din buzunarul de la piept. "Încă o pată movulie Dyckia 'Cactus Ranch Red' şi câţiva stropi rozalii Dudleya virens şi pot spune că am terminat pe azi. Dacă vrei, vino mâine să vezi ce nuanţe frumoase capătă Sedum rubrotinctum de la soare, azi e cam înnorat." Am priceput aluzia şi am plecat în treburile mele, fără să-mi pot reţine un zâmbet auzindu-l mormăind ceea ce părea a fi o listă de cumpărături: verde intens Agave victoriae-reginae v. nana, cenuşiu Graptopetalum paraguayense, o pensulă rotundă tip Echeveria x imbricata, un spray mov Lobularia maritima... hmmm... poate că n-ar strica încă puţin Graptopetalum superbum şi poate nişte...
Ducote Barnes Garden, Oakland
David Feix este un arhitect peisagist american pe care l-am descoperit în ultima vreme. Teritoriul lui de grădinărit se desfăşoară în San Francisco Bay Area, aşa că îşi permite să folosească foarte multe specii de suculente în combinaţii care m-au lăsat cu ochii lipiţi de ecran, precum cea de Echeveria x imbricata cu Lobularia maritima. Sau suculente exotice la picioarele arbuştilor foioşi - peisaje atipice despre care nu aş fi crezut în ruptul capului că ar arăta aşa de bine dacă nu le-aş fi văzut în portofoliul lui.Fântâna este înconjurată de o bordură de Aeonium arboreum 'Zwartkop'.
Stânga şi dreapta: Ducote Barnes Garden, Oakland
Încă o băncuţă de pe care se poate vedea Golden Gate! Acest colţişor de grădină a fost înălţat cu un metru special pentru a se putea zări peste acoperişul casei din faţă o bucăţică de pod. Aici îşi citeşte proprietarul ziarul de dimineaţă, la umbra şi parfumul Brugmansiei (arborele de trompeta îngerului), pitit după bordura înaltă de verdeaţă. Treptele sunt încrustate cu Echeveria elegans, Aloe polyphylla şi Sedum rupestre.
Ducote Barnes Garden, Oakland
Perspectiva pe care o ai asupra grădinii când te odihneşti pe bancă: treptele sunt conturate de nuanţele verzui deschis ale frunzelor de Sedum rupestre 'Angelina', în acelaşi ton cu punctul focal, tufa de Phormium 'Cream Delight'. Printre pietrele din potecă se întinde prietena noastră cu frunze mai închise la culoare, Dymondia margaritae.
28 Vallejo St Residence
Banksia blechnifolia, Anigozanthus, Linaria reticulata 'Red Velvet', Blechnu şi o siluetă frumoasă de scaun.
Cook Garden, Alameda
Lespezi de piatră invadate de Dymondia margaritae, ce poate fi înlocuită de Ophiopogon japonicus în zonele cu umbră permanentă.
Drager Garden, Berkeley Hills
Aşa arată o grădină californiană în decembrie :) Plante: lavandă, Salvia chiapensis, Plectranthus neochilus, Helleborus argutifolius, aloe şi coada şoricelului (Achillea millefolium).
Drager Garden, Berkeley Hills


Autor: Madam Florance
 


 SHARE :  Trimite pe mail
gradinarithobbymadam floranceplanthalia.roplante suculentedavid felix CITESTE MAI MULTE DESPRE

7029 citiri

2 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.