Burger de somon. Foto: BlogCulinar.ro
Am
continuat cu nişte burgeri cu ciuperci făcute pe grătar şi punctul
culminant, zic eu, au fost burgerii de mai jos. Burgeri făcuţi cu somon proaspăt cu ierburi aromate şi câteva condimente simple dar gustoase, serviţi cu nişte castraveţi muraţi şi cu înlocuitorul meu pentru maioneză – puţină smântână şi un avocado cremos.
Simfonia de arome a fost încoronată de o salată de ceapă marinată în zeamă de lămâie pentru a-i lua din iuţeală şi frecată cu puţină sare de mare grunjoasă şi paprika.
E o reţetă de care mi-s tare mândru, un burger pe care m-aş aştepta să-l găsesc într-un restaurant mediteranean bun şi pe care l-aş comanda într-o suflare. Aşa că notaţi-vă ingredientele şi preparaţi-l cât mai repede, sigur o să vă placă. Şi dacă vreţi ceva alături, nişte wedges sau cartofi dulci copţi ar merge de minune.
Ingrediente:
Pentru burgeri:
5-600g file de somon
1 lingură mărar tocat
1 lingură pătrunjel tocat
2 felii pâine mai veche
1 gălbenuş
1 linguriţă praf de usturoi
1 linguriţă sos soia
1 linguriţă zeamă de lămâie
1/2 linguriţă sare
puţin piper
Pentru sosul de avocado
1 avocado
2-3 linguri creme fraiche (sau smântână)
1 vârf sare
1/2 linguriţă zeamă de lămâie
Pentru ceapa marinată
1 ceapă
1/2 linguriţă sare
1/2 lămâie
1 vârf de paprika
Pentru montarea burgerilor
frunze de spanac sau rucola
6 chifle
3-4 castraveţi muraţi
Preparare:
Enjoy!