Acasa | Insider | Trikids Challenge 2012

Trikids Challenge 2012

 SHARE  

Adaugat in 2 octombrie 2012

Trikids Challenge 2012

Trikids Challenge 2012. Foto: Cristian Oproiu

"Sport is for everyone"… Pornind de la deviza organizatorilor Triathlon Challenge 2012 (Clubul Sportiv Smart Atletic), pe 30 septembrie 2012 a avut loc Trikids Challenge 2012, o competiţie sportivă aflată la cea de-a doua ediție, dedicată în exclusivitate copiilor.

Triathlonul este o competitie sportivă care, deși pare destul de dificilă, este implementată astfel încât să fie accesibilă tuturor celor care știu să meargă pe bicicletă, să înoate și care pot alerga. După încercarea nereușită de a fixa și Bucureștiul pe lista capitalelor europene care găzduiesc un Triathlon, anul acesta, a IV-a ediție ce a reunit aproximativ 600 de participanți a avut loc tot la Mamaia, unde din păcate vântul foarte puternic a dus la anularea probei de înot și înlocuirea acesteia cu încă una de alergare. 

Respectând toate cerințele unui Triathlon adevărat, și stând sub umbrela celui de la Mamaia, Trikids a adus împreună peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani, care ne-au uimit prin perseverența și ambiția cu care au alergat și au mers pe bicicletă, în ciuda căldurii de afară și a distanțelor destul de mari pe care le-au avut de parcurs în funcție de cele 3 categorii de vârstă.

Trikids a fost gândit astfel încât să fie accesibil tuturor copiilor și, astfel, a înglobat 3 competiții separate, dar ce aveau în comun două lucruri: pasiunea pentru sport și ambiția de a termina o competiție. Cele trei probe au fost: Crossul copiilor, Duatlonul (alergat - ciclism - alergat) și Cursa de Stridere (bicicletele fără pedale pentru copii). 

Deși pare încă un eveniment sportiv pe lângă multe altele care au loc în capitală și nu numai, Trikids este special din cel puțin trei motive: pentru că este adresat exclusiv copiilor, pentru că de la prima ediție la a doua numărul de participanți a crescut de 9 ori și pentru că evenimentul susține o cauză socială.

Această cauză socială este investiția în viitorul unor copii cu potențial intelectual ridicat proveniți din familii foarte sărace din sectorul 6 al Bucureștiului și în normalizarea viitorului unor tineri seropozitivi din mai multe centre de plasament. Astfel, prin parteneriatul de durată dintre Clubul Sportiv Smart Atletic și Fundația Chance For Life, care s-a și implicat în organizarea evenimentului, fondurile strânse în urma taxei de înscriere la Duatlon au fost donate în totalitate către proiectele Fundației Chance For Life.

Rezultatele obtinute de micii sportivi le puteti gasi pe siteul oficial al evenimentului.

Și nu uitați deviza noastră: Copiii de azi, Triathlonistii de mâine!

Galerie imagini

 
 
 
 
 


Autor: Cristina Niculae
 


 SHARE :  Trimite pe mail

5368 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Smart Story

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Iarina Taban: Copiii din centrele de plasament sunt ai nostri, ai tuturor, sunt minunati si merita sansa de a creste frumos

Copiii din centrele de plasament, care au trecut de cele mai multe ori prin traume multiple, au nevoie in primul rand de atentie, intelegere si afectiune. Cadourile duse de Craciun sau de Paste ajuta, dar nu sunt nici pe departe suficiente. Iarina Taban, fondator si Director Executiv Ajungem Mari , ne-a povestit ce putem face pentru a-i ajuta pe acesti copii pe termen mai lung si ce satisfactii au voluntarii implicati in proiect.

Articolul tau

Atingătorii

Atingătorii

Nu mai ştiu câţi ani aveam, probabil până-n zece, când m-am dus pentru prima oară cu mama la ştrandul oraşului. Am foarte, foarte puţine amintiri din copilărie, dar din acea zi îmi amintesc cu mare claritate cum bătea soarele peste acea curte nu foarte mare de pe malul Dunării, cât de aglomerat era bazinul în care am intrat, puţin timidă, pentru că nu ştiam să înot, şi cum mi-a băgat mâna în slip acel bărbat în toată firea care s-a oferit să mă înveţe, deşi nimeni nu i-o ceruse.

Articolul tau

O experienta de viata

O experienta de viata

M-am nascut in comunism. Acum mai bine de 45 de ani, intr-o familie perfect adaptata la „double thinking“.

Relatii

De ce sunt infidele femeile?

De ce sunt infidele femeile?

Din 1990 rata femeilor căsătorite care au raportat că au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași, notează psihanalista Esther Perel, autoarea cartii State of Affairs: Rethinking Infidelity, scrie cnn.com .

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.