Acasa | Insider | Trikids Challenge 2012

Trikids Challenge 2012

 SHARE  

Adaugat in 2 octombrie 2012

Trikids Challenge 2012

Trikids Challenge 2012. Foto: Cristian Oproiu

"Sport is for everyone"… Pornind de la deviza organizatorilor Triathlon Challenge 2012 (Clubul Sportiv Smart Atletic), pe 30 septembrie 2012 a avut loc Trikids Challenge 2012, o competiţie sportivă aflată la cea de-a doua ediție, dedicată în exclusivitate copiilor.

Triathlonul este o competitie sportivă care, deși pare destul de dificilă, este implementată astfel încât să fie accesibilă tuturor celor care știu să meargă pe bicicletă, să înoate și care pot alerga. După încercarea nereușită de a fixa și Bucureștiul pe lista capitalelor europene care găzduiesc un Triathlon, anul acesta, a IV-a ediție ce a reunit aproximativ 600 de participanți a avut loc tot la Mamaia, unde din păcate vântul foarte puternic a dus la anularea probei de înot și înlocuirea acesteia cu încă una de alergare. 

Respectând toate cerințele unui Triathlon adevărat, și stând sub umbrela celui de la Mamaia, Trikids a adus împreună peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani, care ne-au uimit prin perseverența și ambiția cu care au alergat și au mers pe bicicletă, în ciuda căldurii de afară și a distanțelor destul de mari pe care le-au avut de parcurs în funcție de cele 3 categorii de vârstă.

Trikids a fost gândit astfel încât să fie accesibil tuturor copiilor și, astfel, a înglobat 3 competiții separate, dar ce aveau în comun două lucruri: pasiunea pentru sport și ambiția de a termina o competiție. Cele trei probe au fost: Crossul copiilor, Duatlonul (alergat - ciclism - alergat) și Cursa de Stridere (bicicletele fără pedale pentru copii). 

Deși pare încă un eveniment sportiv pe lângă multe altele care au loc în capitală și nu numai, Trikids este special din cel puțin trei motive: pentru că este adresat exclusiv copiilor, pentru că de la prima ediție la a doua numărul de participanți a crescut de 9 ori și pentru că evenimentul susține o cauză socială.

Această cauză socială este investiția în viitorul unor copii cu potențial intelectual ridicat proveniți din familii foarte sărace din sectorul 6 al Bucureștiului și în normalizarea viitorului unor tineri seropozitivi din mai multe centre de plasament. Astfel, prin parteneriatul de durată dintre Clubul Sportiv Smart Atletic și Fundația Chance For Life, care s-a și implicat în organizarea evenimentului, fondurile strânse în urma taxei de înscriere la Duatlon au fost donate în totalitate către proiectele Fundației Chance For Life.

Rezultatele obtinute de micii sportivi le puteti gasi pe siteul oficial al evenimentului.

Și nu uitați deviza noastră: Copiii de azi, Triathlonistii de mâine!

Galerie imagini

 
 
 
 
 


Autor: Cristina Niculae
 


 SHARE :  Trimite pe mail

4789 citiri

1 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Calatorii

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Ce fac bulgarii mai bine decât românii?

Turism. Asta fac mai bine decât noi. M-am întors după șase zile de Bulgaria, într-un sătuc de lângă graniță, pe care toată lumea-l știe, dar e mare secret să nu se strice cumva ca Vama Veche și 2 Mai, visele de aur ale vacanțelor românești de litoral.

Articolul tau

Hai Simona!!!

Hai Simona!!!

Da, știu că tocmai a pierdut un meci și înfrângerea a fost rușinoasă. Suntem cu toții dezamăgiți, dezumflați, reveniți cu picioarele pe pământ. Ne reamintim că e mică, n-are forță, nu știe să pună o scurtă sau un lob și mai ales că-i labilă psihic.

Good to know

 Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

Mituri și fapte despre vaccinurile pentru copii

De-a lungul anilor, vaccinurile care ajută la protejarea copiilor împotriva bolilor infecțioase precum rujeola și oreionul au salvat sute de mii de vieți în S.U.A. și au împiedicat milioane de spitalizări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform consumerreports.org .

Familie

”Ești prost! De ce ești prost?”

”Ești prost! De ce ești prost?”

Vă rog să-mi promiteți doar atât: că dacă vreodată, în orice fel de circumstanță, voi ajunge să-mi jignesc copilul, să mi-l iau în ”caterincă”, să-l ridiculizez, să-l reduc la zero și să-mi bat, efectiv, joc de el și de viața lui, să mă luați și să mă bateți cu pietre în piața publică. la Obor!

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

Părinții fac sex foarte rar? O problemă care trebuie rezolvată

„Într-o zi, la postul de radio la care am o emisiune a sunat Jake”, spune pe pshycholytoday.com Laurie J. Watson, specialist în probleme sexuale și lector la Universitatea Duke. „Bărbatul mi-a spus că în ultimul trimestru de sarcină al soției nu au avut relații sexuale. Apoi, după nașterea fetiței lor, s-a întâmplat de doar trei ori – pe fugă și de mântuială”. O altă ascultătoare s-a plâns în cadrul aceleași emisiuni că, după nașterea primului lor copil, soțul ei și-a pierdut interesul pentru sex. „Preferă să muncească peste program și jocul cu copiii a înlocuit joaca în pat. Ce pot face?”.

Familie

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

De ce creierul copilului tău este dependent de videoclipurile de pe YouTube

Videoclipurile pentru copii sunt printre cele mai vizionate conținuturi din istoria YouTube, astfel ca oamenii de știință, producătorii de filme video și comercianții se străduiesc să descopere ce îi face pe tinerii spectatori atât de obsedați de ele.

Articolul tau

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Aventuri cu maşini şi bătăi în SUA

Chiar dacă-mi făcusem ceva filme de groază în minte înainte a veni în Florida (rezultat, desigur, al filmelor şi documentarelor în care cineva te împuşcă în cap când mergi după pâine), am descoperit repede că mă simt mult mai în siguranţă decât mă aşteptam; ba chiar, în mod ciudat, chiar mai în siguranţă decât în Iaşi. Dar asta până nu demult, când cinci indivizi.... Dar mai bine să încep cu începutul.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.