Melopita (tartă cu brânză şi miere)
Adaugat in 12 noiembrie 2012
Melopita. Foto: Andrei Chiş
Această tartă e un fel de cheesecake, dar mai uşoară pentru că nu are blatul de biscuiţi
cu unt şi mai delicată, cu un gust discret de miere şi lămâie.
Pentru mine a fost o revelaţie, cum nişte ingrediente simple pot merge aşa bine împreună şi pot da un desert aşa delicios.
Ingrediente:
500g brânză ricotta
4 linguri miere
2 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură coniac
1 linguriţă scorţişoară
Preparare:
- Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 170°C. Unge cu puţin unt o tavă de ceramică sau iena (a mea are cam 25cm diametru).
- Într-un castron, bate ouăle cu 3 linguri zahăr folosind mixerul până devin o spumă, cam 3 minute. Încorporează făină, apoi mierea, zeama de lămâie, coniacul şi brânza, omogenizând bine.
- Toarnă compoziţia în vas şi coace-o până e fermă şi uşor arămie, cam 30 minute.
- Presară tarta, după ce o scoţi, cu 1 linguriţă de scorţişoară amestecată cu 1 lingură de zahăr. Enjoy!
Note/observaţii:
Reţeta tradiţională, fiind grecească, foloseşte brânză mizithra, însă ricotta merge la fel de bine.
Autor:
BlogCulinar.ro