Biscotti cu ciocolată şi alune de pădure
Adaugat in 21 noiembrie 2012
Biscotti cu ciocolată şi alune de pădure. Foto: BlogCulinar.ro
Nu ştiu de ce nu am tot amânat să fac până acum. Văzusem
diferite variaţii de biscotti şi reţeta în sine părea destul de simplă
dar m-am tot luat cu diferite reţete de dulciuri.
Acum a venit vremea şi biscuiţilor italieni care se fac cu puţine ingrediente şi însoţesc perfect un ceai sau o cafea. Partea bună la reţeta de mai jos e că e foarte versatilă (poţi face biscotti în zeci de combinaţii) şi e lipsită de grăsimi (spre deosebire de majoritatea biscuiţilor, aceştia nu au unt).
Ingrediente:
1 ou
100 grame zahăr
125 grame făină
1/2 linguriţă praf de copt
50 grame alune de pădure tăiate grosier
75 grame ciocolată amăruie tăiată grosier
Preparare:
- Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180°C.
- Amestecă oul şi zahărul cu un mixer până obţii o spumă gălbuie, cam 3-4 minute.
- Încorporează făina şi praful de copt uşor cu o spatulă, apoi adaugă alunele de pădure şi ciocolata.
- Pe un tocător pudrat cu puţină făină, formează un "sul" din aluat, unge-l cu puţin lapte şi presară zahăr.
- Coace aluatul pentru 20 minute, apoi lasă-l să se răcească 5 minute.
- Taie aluatul cu un cuţit zimţat apoi mai coace feliile încă 5 minute pe fiecare parte.
- Serveşte-i calzi cu o cafea sau ceai. Enjoy!
Note/observaţii:
Biscotti se păstrează bine până la o săptămână în frigider. Poţi înlocui ciocolata şi alunele cu orice alte ingrediente, păstrând cât de cât cantităţile date.
Autor:
BlogCulinar.ro