Acasa | Articolul tau | Cum l-am cunoscut pe domnul Dan

Cum l-am cunoscut pe domnul Dan

 SHARE  

Adaugat in 11 februarie 2013

Cum l-am cunoscut pe domnul Dan

OTV. Foto: caia.ro

- Ce lavaliere mişto aveţi, a zis domnul Dan uitându-se curios la echipamentele, de altfel modeste, cu care venisem să-i luăm interviu eu şi un operator de la Antena 1.

Eram în studioul OTV din blocul de pe Magheru. Trăsnea a miros de fum şi mochete nespălate, miros pe care, de altfel, îl puteai ghici dacă te uitai la televizor. Infama garsonieră nu era garsonieră, ci un apartament mare care se termina într-un balcon lung înspre piaţa Romană. După mirarea tehnologică pe care i-am provocat-o pe atunci aspirantului la glorie DD, am ieşit pe balcon să fumăm o ţigară la aer curat. Domnul Dan avea nişte treabă, primise un telefon important.

Ne-am întors în studio să-l aşteptăm.  Într-un colţ, o fătucă se pregătea să citească ştirile din sport. 1, 2, 3, suntem în emisie! Prezetatoarea citea de pe foi nişte chestii cu fotbal. Când îşi luase avânt, un nene se pune în faţa ei şi îi face semn să termine. Fata spune la revedere. Domnul Dan apare val vârtej în studio cu domnul Gigi Becali după el. Domnul Dan îi propune excesiv de politicos domnului Gigi să ia loc în colţul fetei de la sport şi să zică ce vrea. Eu mă uit uluită.

Domnul Gigi zice băţos că el vrea la masă. E pus la masa lui DD, i se trânteşte un microfon în faţă şi 1, 2, 3, suntem în emisie. Gigi dă-i şi luptă, domnul Dan ne face semn să mergem la el în birou. Stăm într-un fel de cameră de aşteptare, despărţită de locul în care DD vorbeşte la telefon de un fel de paravan. Totul e ponosit, parcă obiectele sunt acolo de la facerea lumii. Aşteptarea se prelungeşte. Gigi rage la televizor singur, se aud pufniturile lui prin pereţi.

Domnul Dan îşi cere scuze că trebuie să aşteptăm, dar studioul e ocupat, a fost o urgenţă, Becali trebuie să răspundă unor acuzaţii formulate de un alt post tv, aşa că a dat fuga până aici să rezolve prompt situaţia. E prietenul televiziunii OTV, ne spune liniştit Diaconescu. Bem cafele. Nişte angajaţi se hârjonesc pe hol. Cei mai mulţi sunt foarte tineri şi foarte olteni. Mai toţi au venit de la posturile de televiziune locale din Craiova ori alte oraşe din sud.

Există şi o categorie de vârstă medie, mai ales doamne, cu alura de secretare de întreprindere comunistă. E o atmosferă aşa, fără griji şi foarte diferită de cea din celelalte televiziuni. Lipseşte “înţeparea” angajaţilor, agresivitatea lor, zâmbetul superior care se capătă repede după ce faci prima filmare.

Iată, Becali s-a săturat de urlat singur şi-a ieşit. Domnul Dan îl tămâiază în drum spre uşă. Apoi intrăm noi în studio să facem interviul. Am venit să-l întrebăm de Caracal, faceam la emisiunea "Gheorghe" de pe Antena 1 o ediţie specială cu caracaleni. Colegul nostru de trust, Marius Tucă, ne-a refuzat interviul, i s-a părut că facem mişto de el. DD râde ca un şoarece şi povesteşte că era vecin cu Tucă, că vrăjeau la fete pe băncile din parc, se mai certau de la câte una, râcă de băieţandri. Nu-i poartă pică? Nu, lui îi place de Marius, nu ştie dacă lui Marius îi place de el, n-au mai vorbit. Dacă nu i-ar fi plăcut, nu l-ar fi adus la Bucureşti.

Se dezlănţuie puţin. A umplut ziarele şi televiziunile de caracaleni şi olteni de-ai lui. Dar el, el vrea să fie independent, el nu vrea stăpân, el o să facă o televiziune mare. Nu mă pufneşte râsul pentru că nu-mi place să îmi bat joc de visele oamenilor, oricât de deplasate ar fi. E obosit totuşi, e greu, aleargă după bani. Mi se pare că văd în ochii lui că-i plac banii. Că pentru ei nu doarme noaptea. Mai vorbim puţin de Caracal. Gata, o lăsăm pe fata aia de la sport să-şi termine ştirile de citit. Ne luăm la revedere cu căldură.

Domnul Dan, şovăielnic cum e, cu dantura praf, fonfăit, cu greutatea unui copil şi costumele veşnic atârnând, e magnetic. După ceva vreme, DD a născocit-o pe Elodia, vedeta TV moartă şi neîngropată. Talk-show-ul lui Tucă a decedat şi a reînviat după un timp, cu subiectul Elodia. Diaconescu l-a bătut grav la audienţă pe Tucă. Tucă a renunţat. Caracalul avea o nouă stea. Categoric. România începea să fie insomniacă.

Citeşte pe caia.ro:

.

Cel mai bun hotel din lume

.

Never again: La Go Go Bar in Bangkok

.

Iubire la RomaAutor: caia.ro
 


 SHARE :  Trimite pe mail
otvdan diaconescuteleviziunecaia ro CITESTE MAI MULTE DESPRE

9050 citiri

83 comentarii

Participa la discutie. Citeste comentariile cititorilor si exprima-ti si tu parerea!
Adauga comentariu
Nume
Email
Website
Subiect
Comentariu
2000 caractere ramase
 
  Trimite

Good to know

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Plângi în fața copilului sau te ascunzi în baie? Să ascunzi emoțiile negative de copil sau să le exprimi? Studiile spun că există o cale de mijloc

Mulți părinți nu vor să devina emoționali în fața copiilor. Este bine sa procedezi asa sau ar trebui sa ii spui copilului ca ti-e frica de paianjeni sau ca esti furios din cauza jobului? În timp ce tema este complexă, din studii reies câteva răspunsuri clare, conform theconversation .

Good to know

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat astazi, de la ora 10.00, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Familie

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

„Tatăl meu a avut două familii. M-am născut când tatăl meu era încă în divorț de prima sa soție”

În curând, se împlinesc 14 ani de când tatăl meu a murit. S-a întâmplat brusc și, oarecum, neașteptat. Nu mai era chiar tânăr și nici cu sănătatea nu stătea prea bine. Era însă, în ciuda problemelor de sănătate, într-o formă foarte bună. S-a dus așa cum și-a dorit: ”mâncat bine, dormit bine, dimineața sculat mort”.

Relatii

 Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Oamenii au parte de mai puțin sex decat crezi

Noi considerăm că tinerii au parte de mai mult sex decât au în realitate, iar bărbații au viziune distorsionata asupra vieții sexuale a femeilor tinere, conform unui nou studiu.

Familie

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Generația lui ''am fost bătut când eram mic și uite că n-am nimic

Au trecut câteva zile de când niște femei au plecat pe lumea cealaltă lăsându-și copiii pe mâna cine știe cui pe lumea asta. Am urmărit cât am putut cazul Nicoletei Botan. Am dat drumul chiar și la televizor, cu ocazia asta. M-am uitat la știri! M-am uitat câteva zile.

Good to know

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii. Și dacă nici nu-i fac, e foarte bine

Există femei care nu-și doresc copii, dar nu au curajul să admită și să spună. Prietena mea o recunoaște: nu-i plac copiii, nu o emoționează obrăjorii bucălați și nici nu simte că viața ei e incompletă fără o pereche de mânuțe încolăcite în jurul gâtului.

Relatii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire.